19:12 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  127240

  Avocatul Gheorghe Piperea are o reacție fulminantă după proteste și acuzații ”Este ceva profund și organic aici, o trezire împotriva capitalismului practicat în România, e o combinație toxică de comunism centralist cu fascism corporatist și cu accente hitleriste”

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Cunoscutul avocat și profesor de drept reacționează dur după acuzațiile și afirmațiile din spațiul public cu privire la proteste.

  ”Cei care au ieșit în stradă zilele astea protestează față de măsurile de tip pușcărie care le-au înghețat viața, visele și voința de a trăi, dar și contra corporațiilor care le-au distrus treptat locurile de muncă și șansele de a face niște venituri dintr-o activitate oarecare”, scrie Piperea.

  Piperea atrage atenția că șomajul extrem ”este cel mai grav și răspândit în rândurile celor cu vârsta de sub 30 de ani”, adică îi afectează pe cei care au ieșit în număr foarte mare în stradă”.

  Dar, subliniază avocatul, se protestează, mai ales, contra statului – ”gardian de penitenciar și amic la cataramă al corporațiilor”.

  ”Statul român de sub talpa lui Werner, a lui Cîțu, a lui Orban și a lui Arafat este un stat care le asigură marilor corporații nu numai câștiguri fabuloase, în timp ce falimentează și trimite în șomaj și sărăcie tot restul lumii, ci și monopoluri, rente și privilegii neo-feudale, regim fiscal paradisiac, iertări de datorii și chiar ajutoare de stat oferite cu mărinimie pe seama sărăciei și a îndatorării noastre pe decenii de acum încolo - datorii făcute nebunește de iresponsabilul Cîțu, cel care ieșea la protestul “educaților” din august 2018 cu un tricou pe care scria “nu luăm prizonieri”, evident, cu haștag”, scrie incendiar Piperea.

  Și, atenție la ce remarcă profesorul de drept privat: ”Este ceva profund și organic aici, o trezire împotriva capitalismului low road practicat în România, care este o combinație toxică de comunism centralist cu fascism corporatist și cu accente hitleriste - un iacobinism sanitar-milițienesc cu evidente tușe totalitariste”.

  De aceea, Piperea consideră că imaginile din aceste zile ”seamănă izbitor cu protestele vestelor galbene din Franța, care tind tot către un capitalism high road, anti-globalist și suveranist”.

  Și, ”punctează Piperea, cel mai important, sunt proteste spontane, naturale, nestârnite, nefinanțate și nepromovate intens la tv de nicio organizație militantă globalistă sau progresistă”.

  ”Vă spun, lumea se schimbă, în sfârșit. Noua normalitate și marea resetare vor fi curând aruncate la lada de gunoi a istoriei”, încheie Gheorghe Piperea aproape profetic.

  Tematic

  Piperea lansează NUCLEARA: ”O treime din armata SUA refuză vaccinarea”
  Piperea, acțiune fermă, nu vorbe, după ce Iohannis a anunțat restricții!
  Piperea: ”Europa se rupe, odată cu extincția UE dispar tehnocrații și vătafii politici”
  Tagurile:
  Gheorghe Piperea

  Știrile Zilei