09:06 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  15511

  Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a făcut câteva precizări importante în actualul context marcat de proteste violente împotriva restricțiilor sanitare.

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Influențează sau nu protestele recente din România campania de vaccinare? Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă există o relație între proteste și vaccinare, în contextul în care, la momentul de față, campania se derulează bine.

  Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că tot ceea ce i se pare determinant și de datoria autorităților să explice oamenilor cât de importantă este vaccinarea, care sunt beneficiile și riscurile de a se îmbolnăvi și așa mai departe.

  ”Ceea ce noi ne dorim și obiectivul nostru este să amplificăm tot ce înseamnă comunicare și informare în rândul populației. Sunt convins că oamenii vor avea maturitatea necesară ca să înțeleagă aceste lucru”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

  Potrivit acestuia, pe listele de așteptare pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19 sunt înscrise aproximativ 760.000 de persoane, iar numărul este unul constant.

  La acest moment este disponibilă, în platforma de vaccinare, harta centrelor de vaccinare cu fiecare tip de vaccin, numărul de locuri disponibile și numărul persoanelor aflate pe lista de așteptare.

  În luna aprilie, ritmul de vaccinare va crește în fiecare centru de vaccinare și se vor deschide noi centre, astfel că se va reduce timpul de așteptare în listă, a dat asigurări medicul Valeriu Gheorghiță.

  Тема:
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)

  Tematic

  Nou simptom asociat cu Covid-19, observat de cercetători
  Reacția premierului Florin Cîțu la protestele românilor împotriva restricțiilor COVID
  Cum a comentat Arafat protestele contra restricțiilor COVID-19
  Tagurile:
  proteste, Vaccinare

  Știrile Zilei