13:46 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  19111

  Ministrul Sănătății a vorbit despre situația de ieri, 29 martie 2021, când manifestanții au protetat în curtea unor unități medicale din România și au atacat medicii.

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Situația delicată de ieri, când protestatarii au manifestat în curtea uor spitale și au atacat medicii nu a rămas fără reacție din aprtea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

  ”Sunt conternat și furios. S-a ajuns prea departe, cu violența la adresa medicilor. Lucrul acesta nu e acceptat nici în războaie. Cei care au fost azi-noapte în curți ale spitalelor au greșit. Aici sunt tratați semeni de-ai lor, sunt oameni în ATI și de multe ori în curtea spitalelor sunt aparținători care așteaptă vești bune”, a declarat Vlad Voiculescu.

  Demnitarul a subliniat că a trecut un an de zile de când a început lupta cu pandemia și că ignoranța nu justifică asemenea acțiuni precum cele ale unor protestatari.

  De asemenea, demnitarul a declarat, cu privire la sloganul protestatarilor ”Jos pandemia!”, că unicul mod prin care se poate face acest lucru este vaccinarea și că, de asemenea, dacă vor fi respectate măsurile de siguranță, vom câștiga timp pentru vaccinare iar acest al treilea val ar putea fi ultimul mare hop.

  În ceea ce privește restricțiile impuse de autorități în lupta cu coronavirusul, Vlad Voiculescu spune că ele nu sunt deloc mai dure decât în alte țări.

  ”A fost un an greu și foarte greu pentru mulți. Dar măsurile luate de România nu sunt mai dure, mai drastice decât în alte țări. Din contră, sunt ceva mai blânde, mai relaxate. Când spunem vrem o țară ca afară, orice țară din afară are restricții mai dure decât cele pe care le avem acum”, a explicat Vlad Voiculescu.

  Тема:
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)

  Tematic

  Prezent la protest, Daniel Ghiță transmite un mesaj dur pentru Iohannis și Guvern
  Imagini video de la Iași - Un nou protest anti-restricții COVID-19
  Poliția a dejucat un protest armat la Capitoliul din Oregon
  Tagurile:
  Proteste, Vlad Voiculescu

  Știrile Zilei