09:19 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  423263

  Avocatul Dan Chitic a participat aseară la protestele din Brăila, el descriind ca martor ocular situația din orașul unde a început revolta anti-restricții în România

  BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik. Dan Chitic, unul dintre liderii protestelor din ultimele zile, a povestit pe pagina sa de Facebook impresiile sale după participarea la manifestația de aseară de la Brăila, pe care îl laudă ca fiind ”orașul erou care a deschis seria protestelor anti-restricțiilor neconstituționale încă de acum șase zile”.

  Chitic spune că a văzut mai mult de o mie de oameni, în covârșitoarea lor majoritate extrem de tineri, speriați și disperați.

  Avocatul atrage atenția că protestatarii erau ”speriați de violența extremă a trupelor de jandarmi trimise cu o zi in urmă să înăbușe rebeliunea, sa pedepsească “exemplar” populația care a avut curajul să se revolte cei dintâi”.

  Situația din Brăila este descrisă în termeni sumbri de Dan Chitic, acesta arătând că populația este disperată de lipsa de perspectivă și de viitor, ca și de închiderea micilor afaceri unde lucrau locuitorii de aici,  pentru că orașul a fost dezindustrializat, precum și de închiderea sălilor de sport sau de interdicția de a socializa.

  ”Și cu toate astea, brăilenii nu au renunțat la lupta pentru drepturile lor, pentru viitorul lor, care acum a devenit și mai incert, și mai cenușii!

  Am văzut oameni frumoși și curajoși. Cinste lor!”, spune Dan Chitic.

  El anunță că va fi alături de brăileni și va lupta împotriva oricărui abuz viitor!

  Avocatul a mai observat că pe drumurile din țară sunt extrem de puține mașini, el observând doar câteva tiruri cu marfă, iar acest lucru arată, potrivit avocatului, că economia e în moarte clinică.

  ”Asta e “România normală” a Gauleiterului Iohannis, condusă spre dezastru de guwernerul PeNaLo-uSRIst!”, își încheie Dan Chitic postarea.

  Тема:
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)

  Tematic

  Dan Chitic, incendiar: ”Singura noastră soluție este dispariția voastră!”
  Dan Chitic surprinde: ”Mă bazez pe cel mai bun vaccin contra Pandemiei”
  Manifestații în toată țara: ”Șoșoacă și Chitic le-au dat curaj!”
  Tagurile:
  protestatari, Brăila, Dan Chitic

  Știrile Zilei