02:33 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  70805

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat hotărârea privind aprobarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19.

  BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik. Noi restricții pentru cetățenii care sosesc în România: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, în data de 2 aprilie 2021, Hotărârea privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, în contextul pandemiei de COVID-19 și pentru majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2.

  Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă nr. 1 la prezenta hotărâre.

  Art.2 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 18 din 19.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 1.

   Art.3 - Se aprobă majorarea stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare desfășurării în siguranță a procesului de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei nr. 2.

  Art.4 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

  Elevi la școală
  © Inquam Photos / Virgil Simonescu

   Art.5 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

  Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 21 din 02.04.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

  Cetățenii care vin din aceste state trebuie să știe că, la intrarea în România, se instituie carantina la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

  Este vorba despre: Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Wallis and Futuna, Curaçao, Estonia, San Marino, Ungaria, Cehia, Iordania, Muntenegru, Serbia, Polonia, Andorra, Aruba, Uruguay, Bulgaria, Franța, Macedonia de Nord, Suedia, Bermuda, Liban, Bahrain, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Slovenia, Seychelles, Cipru, Palestina, Olanda, Belgia, Republica Moldova, Italia, Brazilia, Austria, Chile, Luxemburg, Monaco, Kuweit, Turcia, Ucraina, Paraguay, Armenia, Croația, Africa de Sud.

  De asemenea, s-a aprobat lista cu produsele medicale pentru care se majorează stocurile de urgență medicală necesare în procesul de vaccinare. Este vorba despre Chit de urgență – EPIPEN (stilou autoinjector preumplut cu 2 ml) – 6000 de bucăți.

  Știrile Zilei