05:22 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  453215

  Alin Stoica spune că a avut semnale că în unele locuri din București s-au produs aglomerări după intrarea în vigoare a măsurii referitoare la închiderea magazinelor la ora 18.00, motiv pentru care va cere date cu privire la comportamentul clienților.

  BUCUREȘTI, 4 apr – Sputnik. Măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 în Capitală, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus a dus la aglomerări. Acest lucru îl spune atât prefectul municipiului București, Alin Stoica, dar o dovedesc și imaginile postate în online de bucureștenii care nu pricep de ce a fost nevoie de această măsură în contextul în care a avut efectul opus, adică oamenii s-au îngrămădit să își facă toate cumpărăturile.

  Stoica spune că urmează să aibă discuții cu toți marii retaileri și magazinele mici pentru a putea vedea care a fost comportamentul clienților și că, în funcție de aceste analize, pe care le vor solicita de la comercianți în cursul săptămânii viitoare, se vor lua măsuri.

  ”Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”, a completat Stoica, potrivit digi24.ro.

  Prefectul a precizat că, deocamdată, există această regulă și că trebuie văzut ce alte măsuri complementare se pot lua pentru a evita aglomerarea magazinelor.

  Referitor la Sărbătorile Pascale, Stoica a explicat că nu vor fi luate măsuri suplimentare și că vor rămâne cele aflate deja în vigoare.

  Tematic

  Germania – restricţii dure introduse de capitală
  Arafat spulberă speranța protestatarilor privind relaxarea restricțiilor
  Noi restricții în Moldova: DISPOZIȚIA nr. 1 din 1 aprilie 2021 - TEXT integral
  Ciocoi: De mâine magazinele vor activa până la ora 18:00, iar piețele - 15:00
  Tagurile:
  București

  Știrile Zilei