12:15 20 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.60
 • USD17.94
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  24890

  Dezvăluire de ultimă oră – cultele religioase au făcut presiuni pentru a se permite înmormântările conform ritualurilor și tradițiilor.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Informația a fost dată, în premieră de Mihai Gâdea, care a prezentat un „document exploziv aflat la Ministerul Sănătății de trei săptămâni”,  care ar fi fost convenit de toate cultele religioase.

  Conform documentului prezentat de Antena 3, dacă documentul va fi semnat de Ministerul Sănătății se vor permite înmormântările conform tradițiilor – inclusiv al celor creștine - pentru cei care au murit fiind infectați cu Sars-CoV-2.

  ”Toate cultele au avut discuții cu doctorul Arafat, care a spus că protocolul trebuie schimbat, premierul Cîțu a fost informat și de trei săptămâni acest document este blocat de Vlad Voiculescu și Andreea Moldovean, secretar de stat”, a declarat Mihai Gâdea.

  Cunoscutul realizator TV a atras atenția că ”anul trecut s-a făcut un protocol de înmormântare cu măsuri draconice, iar cultele au spus că trebuie schimbări”.

  Precizări esențiale au venit de la Victor Opaschi, șeful secretariatului de Stat pentru Culte.

  Demnitarul a confirmat că reprezentanții cultelor ”au susținut necesitatea modificării măsurilor dispuse în anexa ordinului ministrului Sănătății din 7 aprilie cu privire la înmormântarea persoanelor decedate din cauza coronavirusului”.

  ”Am preluat propunerile cultelor, am formulat modificările astfel încât să respecte propunerile cultelor, dar și terminologia specifică din domeniul libertății religioase - aceste propuneri le-am discutat și la reuniunea cu premierul din 25 martie, cu reprezentanții și conducătorii tuturor cultelor din țară”, a spus Opaschi.

  Secretarul de stat a precizat că, în momentul de față, ”aceste modificări și completări ale ordinului se află în circuitul de avizare la compartimentele de specialitate ale Ministerului Sănătății”.

  Când va intra în vigoare Ordinul? Opaschi a precizat că „E un ordin doar al ministrului Sănătății”.

  ”Dacă sunt la curent și sunt informat corect, în momentul de față, mai e nevoie de o singură semnătură la Institutul Național de Sănătate Publică - ulterior, trebuie publicat în Monitorul Oficial și intră în vigoare”, a declarat Victor Opaschi la Antena 3.

  Documentul de la Ministerul Sănătății
  © Screenshot / Aantena 3
  Documentul de la Ministerul Sănătății
  Documentul de la Ministerul Sănătății
  © Screenshot / Antena 3
  Documentul de la Ministerul Sănătății
  Tagurile:
  COVID-19, schimbare

  Știrile Zilei