00:53 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  31136

  Primarul USR al Sectorului 2 și directorul Metrorex, numit de ministrul USR Drulă, au început demolarea chioșcurilor de la Metrou, lăsând mii de oameni fără o sursă de venit în plină criză.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Spectacolul sinistru al guvernării actuale continuă! Astăzi, a început evacuarea și demolarea spațiilor comerciale din incinta Metroului, în prezența primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, și cu participarea directorului Metrorex, Ștefan Paraschiv.

  Ultimul a ținut chiar să facă un ”exercițiu de imagine” - dedicat probabil unui public extremist, ahtiat după măsuri radicale, violente -  Ștefan Paraschiv încercând să deschidă ușa unui magazin… cu o rangă!

  Acțiunea a fost însoțită de huiduielile cetățenilor, mai ales ale celor care își pierd locul de muncă sau afacerea.

  Astfel, noua administrație din București, deși nu a fost în stare să creeze locuri de muncă sau investiții în dezvoltare, a închis, tăiat și demolat!

  În total, circa 1600 de angajați își pierd locul de muncă odată cu închiderea chioșcurilor de la Metrou. Ce se va întâmpla cu acești oameni? Dar cu cei care plătesc de zeci de ani chirii pentru spații și impozite pentru activitățile comerciale?

  „Probabil că le oferă dânșii (USR) ceva”, spune cu ironie amară Ion Rădoi, liderul sindicatului ”Unitatea” de la Metrou. ”Nu vedeți ce grijă au de oameni și de protecție socială? Ei și familiile lor ar trebui să acum să se ducă la Primărie și să nu mai plece de acolo. Să le dea de muncă dacă tot au luat o măsură abuzivă”.

  Faptul că e vorba de un abuz e confirmat chiar de fostul ministru, Răzvan Cuc, care a explicat că este pe rolul instanței un proces între Metrorex și sindicat în privința acestor chioșcuri, a prelungirii contractelor de închiriere.

  ”Nu se putea interveni fără o altă decizie a instanței, în prezența unui executor”, spune Răzvan Cuc, subliniind abuzul comis de usr-iști.

  Nu e clar nici ce căuta primarul Sectorului 2 acolo, mai ales că spațiile NU sunt pe spațiul administrației locale, ci al Metrorex. Mai mult, argumentul demolării este că ar fi putut afecta ieșirea din Metrou în caz de… incendiu!

  În schimb, întrebat dacă stațiile de Metrou au autorizare ISU, primarul a spus că nu știe! De fapt, atitudinea primarului a fost de-a dreptul ridicolă, el neputând să aducă nici un argument la orice era întrebat! Singura replică era – ”după părerea mea”!

  Deci, un primar care nu are argumente ci doar… păreri, lasă fără venit mii de oameni, distruge micile afaceri, ca să… ce?! Exercițiu de imagine? Sau interesele unor lanțuri comerciale străine  - așa cum s-a întâmplat când Băsescu a demolat chioșcurile din București?

  Până una alta să consemnăm imaginile unui abuz și ale barbariei cu care s-a intervenit pentru a demola niște mici afaceri, care durau de mulți ani, asigurau locuri de muncă și venituri – și nu deranjau pe cei care mergeau zilnic cu metroul și își puteau procura rapid, în drum, ceva necesar și ieftin.

  Să mai precizăm că azi au fost demolate 6 magazine în stația Ștefan cel Mare și două din stația Pipera, iar în zilele viitoare vor urma cele din Piața Iancului.

  Așa cum menționează presa, ministerul Transporturilor acuză că, de ani de zile, magazinele de la metrou au plătit chirii, dar banii au ajuns la firma sindicatului și nu în conturile Metrorex, asta deși legea prevede că Metrorex nu poate încasa bani din chirii.

  În fine, să amintim și ”realizările” prin care s-au remarcat liderii USR implicați: ministrul Drulă – prin scandalul cu sindicatul ”Unitatea” și atacurile violente la Ion Rădoi; primarul Radu Mihaiu – prin intenția de a schimba numele părculețului Tolbuhin!

  Tematic

  Explozia de la Metrou și probleme de siguranță a călătoriei
  Grevă la Metrou, HAOS creat de USR și PNL în Capitală! Oamenii aleg lupta pentru drepturi!
  ACUM: Susținere importantă pentru sindicatul Metrou! Guvernul, în pericol!

  Știrile Zilei