08:06 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  58801

  Ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că a fost adoptată o Ordonanță de Urgență prin care părinții sunt stimulați să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, primind un stimulent de reinserție.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Ordonanța de Urgență prin care părinții sunt stimulați să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului, primind un stimulent de reinserție în valoare de 1500 de lei.

  Acest stimulent îl înlocuiește pe cel în valoare de 650 de lei existent la momentul de față.

  Raluca Turcan a subliniat că stimulentul se acordă în locul celui de 650 de lei, dacă părinții se întorc înaintea împlinirea vârstei de șase luni pentru copil sau vârsta de 2 ani sau 3 ani pentru copii cu dizabilități.

  Stimulentul de 650 de lei se menține pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani, de asemenea se aplică după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

  Se acordă un stimulent de inserție de 650 de lei și pentru părinții care se întorc la lucru în timpul perioadei de îngrijire a copilului cu dizabilități până la vârsta de 3-7 ani.

  Ministrul Muncii și Protecției Sociale consideră https://fb.watch/4JntZ7AlwH/ că aceasta reprezintă o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. Mai mult decât atât, ea contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și ”asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului”.

   

  Tematic

  Scandalul momentului - Turcan, prinsă în fapt! Prima reacție
  Dosar de pensie 2021: Turcan, vești de ultimă oră
  Bode: Voiculescu și Turcan vor fi amendați pentru nepurtarea măștii în spațiul public
  Tagurile:
  Părinți, Raluca Turcan

  Știrile Zilei