14:11 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  105302

  Guvernul a actualizat lista țărilor pe care România le consideră a avea un risc epidemiologic ridicat. Acest lucru s-a făcut la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Care sunt statele în cauză.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Lista țărilor considerate de România ca având un risc epidemiologic ridicat a fost actualizată, conform Hotărârii nr. 22 din data de 8 aprilie 2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

  Persoanele care sosesc în România din aceste regiuni, incluse în așa-numita ”zonă galbenă” vor sta în carantină timp de 14 zile.

  La urcarea în avion sau autocar, cei care se întorc din țările respective trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ.

  În cazul persoanelor cu test negativ, durata ședderii în carantină va fi de numai 10 zile.

  Această măsură nu se aplică persoanelor care, atunci când intră în România, demonstrează că s-au vaccinat cu ambele doze ori că, în ultimele 90 de zile, au avut COVID-19 și s-au vindecat.

  Toate prevederile despre carantină și excepțiile de la carantină sunt prevăzute în Hotărârea CNSU nr. 9 din data de 2 februarie 2021.

  Lista țărilor din zona galbenă pentru care se instituie carantina la intrarea în România: Curaçao, Bonaire, Saint Eustatius și Saba, San Marino, Ungaria, Uruguay, Estonia, Polonia, Serbia, Iordania, Bermuda, Wallis și Futuna, Andorra, Muntenegru. Aruba, Cehia, Franța, Bahrain, Suedia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Kosovo, Cipru, Isle of Man, Liban, Olanda, Turcia, Palestina, Croatia, Belgia, Seychelles, Republica Moldova, Chile, Austria, Italia, Monaco, Luxemburg, Ucraina, Brazilia, Puerto Rico, Armenia, Kuweit, Africa de Sud.

  Anexa Nr 2 Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat 08-04-2021 by Victor Ciobanu on Scribd

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  Tagurile:
  coronavirus, COVID-19, România, carantină

  Știrile Zilei