21:26 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  47904

  Autopsia arată că bărbatul imobilizat de polițiști în Argeș a suferit o moarte violentă, prin asfixie mecanică, după comprimarea gâtului și toracelui.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Medicul șef legist din Argeș, Dan Manu, a precizat astăzi de dimineață că bărbatul care a murit după o intervenție a Poliției în Argeș a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui.

  Medicul legist a detaliat faptul că, în urma autopsiei efectuate ieri dimineață, rezultatele preliminare arată că ”că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părților moi ale gâtului și ale toracelui”.

  Medicul a arătat de asemenea că bărbatul nu a murit de infarct, dar că avea o alcoolemie de peste 2 la mie. În acest caz, urmează să fie făcute și alte analize.

  Marius Ștefan, prim procuror al Parchetului Argeș a spus, în aceeași conferință de presă de astăzi dimineață, că au fost efectuate cercetări la fața locului și au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv polițiștii.

  Un bărbat de 63 de ani din Pitești a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de polițiști pe motiv că refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu. În imaginile apărute în presa locală se poate vedea cum bărbatul a fost trântit de polițiști cu fața la pământ.

  Parchetul face cercetări pentru purtare abuzivă și ucidere din culpă, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, se declară "convins că se va face urgent lumină în acel caz şi se va stabili cine se face vinovat de moartea bărbatului".

  Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

  Tagurile:
  Argeș, poliția

  Știrile Zilei