04:43 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  777140

  Procurorii au schimbat încadrarea în cazul omorului de la Pitești – doi polițiști au fost reținuți de procurori – riscă 12 ani de închisoare.

  BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik. Acum puțin timp, procurorii argeșeni au anunțat schimbarea încadrării pentru cei doi polițiști acuzați că ar fi vinovați de moartea bărbatului din Pitești.

  Procurorii au schimbat încadrarea în comportament abuziv și lovituri cauzatoarea de moarte – și au anunțat reținere celor doi polițiști.

  Cei doi polițiști riscă pedepse între 6 și 12 ani de închisoare.

  Reamintim că azi, premierul Florin Cîţu i-a solicitat ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, o ”anchetă foarte rapidă”.

  ”Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am cerut o anchetă foarte rapidă şi i-am spus că vinovaţii trebuie să răspundă - deja înţeleg că se ocupă de situaţie”, a declarat Florin Cîţu.

  Tot azi, medicul șef legist din Argeș, Dan Manu, a precizat că bărbatul de 63 de ani a suferit o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui în timpul intervenției polițiștilor.

  ***


  Vineri, opinia publică a fost șocată de moartea unui bărbat de 63 de ani în umra intervenției unor polițiștii care au încercat să-l îndepărteze de pe terasă din Pitești, unde izbucnise un incendiu. Bărbatul ”ar fi fost recalcitrant”, spun unii martori, dar nimic nu justifică intervenţia în forţă a poliţiştilor, ca la un meci de rugby sau ca la lupte.

  ”Sunt martori care spun că omul ar fi fost imobilizat, pus la pământ şi i s-ar fi pus piciorul pe gât, alţi martori spun că bărbatul ar fi fost cumva împins şi ar fi căzut singur”, au transmis mass media.

  Tematic

  Nerușinare totală la înmormântarea lui George Floyd!
  Joe Biden oferă dovada că uciderea lui George Floyd e folosită politic! Legătura cu Soros
  Sicriu de aur și un catafalc tras de cai: cum a fost înmormântat Floyd
  Tagurile:
  Pitești

  Știrile Zilei