04:42 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  711341

  Unul dintre cei mai importanți scriitori români are o reacție care trebuie să dea de gândit opiniei publice – inclusiv celor ce vor să îi ”elimine” pe cei care au alte opinii

  BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Una dintre cele mai interesante reacții despre situația actuală a măsurilor de ”prevenire a infectărilor” vine de la marele scriitor Varujan Vosganian, fost ministru și parlamentar liberal și vicepreședinte la Uniunii Scriitorilor din România. 

  ”Așa-zisa profilaxie împotriva virusului corona devine o formă de asuprire a ființei umane”, consideră Vosganian.

  Marele intelectual român spune clar: ”Măsurile preventive anti-Covid sunt bazate exclusiv pe constrângeri care contravin unei conduite umane firești”.

  ”Să porți mască, să te izolezi, să nu atingi pe alții, să comunici exclusiv prin internet, să scoți dintre bucuriile vieții teatrul, cinematograful, restaurantele, să nu te însori cu nuntă, să nu mori decât de o anumită boală și să te îngropi desculț, să scoți noaptea din cadranul orelor tale, ca fiind interzisă prin lege etc. etc”.

  De cealaltă parte, Varujan Vosganian constată că ”Nicio instituție oficială nu încurajează măsurile preventive care sunt însoțite de o conduită liberă, dezinvoltă: utilizarea medicamentației preventive de tip Vitamina C, medicamentația homeopată, tratamentul prin ozonificare, mișcarea în aer liber, o alimentație adecvată etc”.

  O reacție din partea unui dintre cei mai de seamă intelectuali români – și om politic avizat, care cunoaște bine treburile statului.

  Oare să fie și el un ”terorist” care trebuie „eliminat”, așa cum a spus premierul Cîțu?! Da, cel ale cărui studii nu sunt deloc clare…

  Tagurile:
  COVID-19, terorist

  Știrile Zilei