02:05 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13201

  Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție. Un bărbat e bănuit de comiterea unei infracțiuni de fals material.

  BUCUREȘTI, 22 apr – Sputnik. Situație extrem de gravă în România, scoasă la iveală de oamenii legii: din datele și probele administrate în intervalul februarie-aprilie 2021 de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunțuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecția virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesați pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie.

  Investigațiile realizate de oamenii legii au condus către un bărbat, în sarcina lui fiind reținută săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri private.

  Timp de câteva luni, din ianuarie și până în prezent, omul, care a văzut în pandemie și în teama oamenilor de spitale și de teste o adevărată oportunitate de a face bani, ar fi postat pe un site cunoscut mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale. Mai exact, oferea spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ.

  Este de la sine înțeles că acele teste nu se efectuau în realitate. Cum se proceda: cumpărătorii primeau pe mail un document în care erau menționate datele lor și testul negativ.

  Contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar, informează stiripesurse.ro.

  Ieri, 21 aprilie 2021, în vederea întregirii probatoriului, a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul bănuitului, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză.

  Vorbim despre înscrisuri, telefoane mobile și carduri bancare.

  Bărbatul a fost condus pentru audieri la sediul subunității.

  Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

  Omul este reținut și se fac verificări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestuia.

  Tagurile:
  Percheziții, poliția română

  Știrile Zilei