15:40 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21605

  Următoarele trei luni se anunță a fi unele care ne vor face să strângem cureaua. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, se anticipează că prețurile din construcții și din comerț vor crește.

  BUCUREȘTI, 28 apr – Sputnik. Reprezentanții Institutului Național de Statistică au chestionat o serie de manageri care anticipează, petnru următoarele trei luni, o creștere a activității în domeniul construcțiilor și în comerțul cu amănuntul.

  Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a volumului producției. Și pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra o creștere accentuată, în timp ce pentru activitatea de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte se va înregistra o scădere.  

  Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni - sold conjunctural +13%, notează hotnews.ro.

  Potrivit estimărilor din luna aprilie 2021, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producţiei (sold conjunctural +28%).

  Prețurile lucrărilor în construcții vor crește, estimează managerii chestionați.

  Pentru următoarele trei luni se va manifesta o tendință de creștere a activității economice în sectorul comerț cu amănuntul, iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creștere moderată - sold conjunctural +12%.

  Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariaţi - sold conjunctural +11%.

  Managerii societăţilor comerciale estimează creștere a preţurilor de vânzare cu amănuntul - sold conjunctural +29%.

  Conform estimărilor din luna aprilie 2021, cererea de servicii - cifra de afaceri - va cunoaşte scădere moderată în următoarele trei luni - sold conjunctural -6%. În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi - sold conjunctural 0%.

  Managerii spun că preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de relativă stabilitate.

  Tagurile:
  Prețuri, Români

  Știrile Zilei