10:57 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  573416

  Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre momentul în care restricțiile s-ar putea relaxa și, de asemenea, despre renunțarea la masca de protecție. Ce trebuie să facă românii.

  BUCUREȘTI, 28 apr – Sputnik. Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, spune că ne dorim cu toții să ne întoarcem cât mai repede la viața normală.

  În opinia sa, dacă tragem toți în aceeași direcție atunci probabil că acea țintă de obținere a imunității de grup ar putea fi atinsă la toamnă, la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, ”adică o perioadă suficientă de timp în care să putem să menținem 100.000 de persoane vaccinate zilnic”.

  Vom putea renunța la masca de protecție în spațiile publice? Profesorul Alexandru Rafila spune că da, din punctul său de vedere și că lucrul acesta este probat în țări care au obținut imunitatea de grup.

  În acest sens, Alexandru Rafila a dat ca exemplu Israelul.

  Referitor la restricții, Rafila a făcut o declarație neașteptată.

  ”Restricțiile oferă doar un moment de respiro. Scade la un moment dat incidența bolii, iar apoi se ridică. Vreau să terminăm cu această reîntoarcere la restricții și să urmăm calea în care restricțiile sunt ridicate pentru totdeauna”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit dcnews.ro.

  Acesta a subliniat că trebuie scoasă din discuție orice fel de referire la obligativitatea vaccinării, la discriminare și că oamenii trebuie sprijiniți și informați despre imunizarea cu ser.

  Tematic

  Rafila, anunț despre închiderea școlilor
  Vaccinare anti-covid: Rafila, vești neplăcute pentru români
  Rafila: “Scenariul cel mai prost ce ar putea să se întâmple”
  Tagurile:
  Alexandru Rafila

  Știrile Zilei