03:40 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  34213

  Prefectul Capitalei a anunțat că restricțiile se vor mai relaxa. Anunțul a fost făcut după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București care s-a reunit în dimineața zilei de astăzi, 2 mai 2021.

  BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik. Vești bune pentru bucureșteni de la prefectul Capitalei, Alin Stoica: restaurantele și sălile de spectacol vor fi deschise până la ora 21.00.

  Anunțul a fost făcut după ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență București care s-a reunit astăzi, chiar în ziua de Paște, la ora 11.00, după ce incidența s-a aflat sub trei la mie pentru a treia zi consecutiv.

  ”Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine. Toți operatorii economici, inclusiv sălie de spectacol și restaurantele, vor avea programul până la ora 21.00 și se menține, desigur, restricția de circulație în afara locuințelor după ora 22.00”, a declarat Alin Stoica.

  Legea prevede că, la scăderea incidenței COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile pot fi deschise la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00-22.00.

  Stoica a subliniat că următorul prag stabilit de experții epidemiologi este de 1,5 la mie și acolo vor interveni alte relaxări. Spre exemplu, sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%, iar evenimentele în aer liber vor fi permise cu maxim 300 de participanți.

  Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial.

  Tematic

  Rafila, declarație neașteptată: ce spune despre restricții
  Germania va relaxa restricțiile pentru persoanele vaccinate
  Poliția din Canada se opune noilor restricţii legate de Covid-19 - „Oamenii s-au săturat”
  NOI RESTRICȚII COVID înainte de PAȘTE în Moldova - Hotărârea CNESP nr.54 din 29 aprilie
  Cum vor învăța ELEVII după vacanța de Paște - noi RESTRICȚII în Moldova
  Noi restricții în Moldova - traversarea frontierei de stat
  „COD ROȘU” Covid în Chișinău - noi RESTRICȚII: masca obligatorie pe stradă, text integral
  Tagurile:
  București

  Știrile Zilei