19:26 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  245110

  Raed Arafat a anunțat astăzi, după şedinţa de Guvern, că starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile.

  BUCUREȘTI, 10 mai – Sputnik. Raed Arafat a anunțat după sedinţa de Guvern că astăzi a avut loc şedinţa CNSU, urmată de şedinţa de Guvern pentru aprobarea stării de alertă pentru încă o lună, începând cu data de 13 mai.

  Arafat a anunțat și modificările care se aplică, una fiind permiterea circulaţiei persoanelor în 13 mai 2021, între orele 2-5 dimineaţa pentru Ramadan, iar alta, eliminarea restricţiei legată de domiciliu privind participarea la pelerinaje religioase sau procesiuni.

  Arafat a mai precizat că este luată în calcul participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca evenimente test sau pilot, pe baza propunerilor MTS şi cu avizul Ministerului Sănătății.

  ”Participarea permisă pentru persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul unui test PCR nu mai vechi de 72 de ore. În timpul şedinţei s-a mai adăugat şi testul antigen nu mai vechi de 24 de ore, cu condiţia prezentării unui certificat, emis de cineva autorizat. Condiţiile se stabiliesc prin ordin comun MTS – MS”, a arătat Raed Arafat.

  Acesta s-a mai referit şi la activitatea la cinema, concerte, teatre, cu participarea publicului la o capacitate peste 50%, doar ca evenimente test sau pilot.

  ”Până pe 1 iunie se mai fac analize de Comitetul interministerial şi pentru măsurile de 1 iunie sau după 1 iunie se revine până atunci cu alte acte”, a mai spus Arafat.

  Întrebat cât va mai fi prelungită starea de alertă, Raed Arafat a precizat: ”Analiza la CNCCI reunoaşte că situaţia e spre îmbunătăţire, dar să vedem cum merge situaţia luna asta, dacă rămâne stabilă sau creşte numărul cazurilor. Starea de alertă ne permite luarea unor măsuri care sunt însă necesare. Dacă se stabilizează situaţia, se va opri. Nimeni nu are niciun interes să menţină România în starea de alertă nicio zi în plus (...) Depinde cum evoluăm. Nu am zis clar după o lună sau două. Declararea stării de alertă depinde să ajungem la stabilitate şi nu mai avem nevoie de ea”, a mai afirmat Arafat.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)

  Tematic

  Noile măsuri adoptate de Guvern pentru starea de alertă: ce se întâmplă cu restaurantele
  Nelu Tătaru a făcut anunțul nedorit – dacă și de când s-ar prelungi starea de alertă
  Starea de alertă se modifică și va include prevederile legii carantinei
  Starea de alertă în România s-a prelungit începând de astăzi - restricții în vigoare
  HOTĂRÂRE pentru Starea de Alertă - TEXT integral
  Se prelungeşte starea de alertă – ce activităţi sunt interzise
  Tagurile:
  Guvernul

  Știrile Zilei