20:57 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (293)
  89490

  Soluția propusă de Patriarhul Rusiei, Kirill, ar putea fi aplicată și în România, țară care promovează cea mai mare crimă a epocii actuale – este de văzut ce reacție va avea Patriarhul Daniel

  BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Din păcate, România este pe un loc fruntaș la capitolul avorturi – și se află în topul celor care nu impun condiții pentru avortare.

  De altfel, situația nu este nouă – pentru că, în perioada comunistă, înainte ca Niculae Ceaușescu să dea Decretul din 1966, se înregistraseră, în 1965 peste 1.115.000 de avorturi în România! Ca o comparație, în Rusia au avut loc anul trecut aproape 500.000 de avorturi.

  Conform statisticilor OMS pentru 2019, în România rata avorturilor este de peste două ori mai mare decât în UE, adică, 480 de avorturi la 1.000 de nașteri.

  La nivel mondial, situația este cumplită: conform OMS aproximativ la nivel mondial se produc circa 125.000 de avorturi pe zi, iar în 2019 au fost consemnate peste 42 milioane de avorturi!

  Sau crime, omucideri, cum consideră nu numai Biserica, dar și mulți cetțeni și organizații care militează pentru oprirea acestui fenomen îngrozitor.

  Nici Rusia nu stă bine la acest capitol, în ciuda faptului că este țara fanion a luptei cu progresismul și imoralitatea tendințelor occidentale.

  În atare condiții, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, a venit cu o soluție – cerându-le femeilor să evite avortul și s-a oferit ca Biserica să preia copii nedoriți sau care nu pot fi îngrijiți de mamele lor.

  ”Dă naştere copilului şi dă-ni-l nouă, Bisericii, şi noi vom face tot ce putem pentru a-l creşte şi a-l pune pe picioare”, a declarat Patriarhul Kirill, într-o videoconferinţă susținută ieri, arătând că Biserica Ortodoxă Rusă va ”accepta pe toată lumea, indiferent de religie şi cetăţenie”.

  Patriarhul Kirill se bazează și pe cele 77 de centre pentru femeile însărcinate aflate în dificultate, înființate de Biserica Ortodoxă Rusă.

  Patriarhul a conexat această propunere și cu problema scăderii populaţiei din Rusia, subliniind simplu și clar: ”Suntem o ţară mare şi trebuie să devenim mai mare, o modalitate pentru a face acest lucru, a mai spus el, este să avem mai puţine avorturi”.

  Întrebarea e de ce România NU ar putea adopta o soluție asemănătoare? Biserica Ortodoxă Română, o instituție extrem de puternică și cea mai respectată, ar putea oferi aceeași alternativă femeilor care se gândesc să avorteze.

  Este de văzut dacă Patriarhul Daniel va reacționa și va lua în seamă o asemenea variantă, în condițiile în care BOR se pronunță, firesc, contra avortului. Iată, există și soluția de a face ceva concret!

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (293)

  Tematic

  Singurul argument pro-avort care ar putea fi băgat în seamă
  Naștere, avort sau deces în avion. Întâmplări terifiante din viața stewardeselor
  Senatul SUA a respins inițiativa anti-avort susținută de Trump
  Conferința Episcopilor Catolici din SUA – despre agenda pro-avort a lui Biden
  Condițiile pentru votarea guvernului May infurie activiștii pro-gay și pro-avort
  Tagurile:
  Natalitate, Avort, Patriarhul Daniel, Patriarhul Kirill

  Știrile Zilei