12:28 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  17907

  Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat astăzi că al doilea an al pandemiei este mult mai mortal decât primul și că situația din India reprezintă o uriașă îngrijorare.

  BRUXELLES, 14 mai – Sputnik. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a îndemnat astăzi țările bogate să doneze vaccinuri anti-Covid în loc să-și vaccineze copiii

  Îndemnul a fost adresat țărilor bogate care ar trebui să renunțe la planurile de a vaccina copiii împotriva coronavirusului și să doneze în schimb doze ale vaccinurilor anti-Covid schemei COVAX pentru ajutorarea țărilor mai sărace, potrivit OMS.

  „Înțeleg de ce unele țări vor să-și vaccineze copiii și adolescenții dar în momentul de față îi îndemn să își reconsidere [planurile] și să doneze în schimb vaccinuri către #COVAX”, a declarat Ghebreyesus în timpul unei întâlniri virtuale de la Geneva.

  Anunțul șefului OMS vine după ce premierul indian Narendra Modi a tras un semnal de alarmă astăzi în contextul răspândirii necontrolate a coronavirusului în această țară după ce bilanțul oficial al contagierilor cu COVID-19 a depășit pragul de 24 de milioane în India.

  Autoritățile de la New Delhi au înregistrat de asemenea peste 4.000 de decese cauzate de COVID-19 în 24 de ore pentru a treia zi la rând.

  Știrile Zilei