16:21 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  43239

  Senatul României a adoptat un proiect de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie. Acest lucru înseamnă că românii vor primi ajutor din partea statului.

  BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Vești bune pentru o parte a românilor cu venituri mici, care nu au bani să-și achite facturile. Statul dă bani consumatorilor vulnerabili de energie.

  Senatul a adoptat, cu 115 de voturi pentru, unul împotrivă și 12 abțineri, un proiect de lege privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

  Inițiatorii proiectului spun că acest demers legislativ stabilește criteriile de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie și reglementează măsurile de protecție socială pentru aceștia și, în special, accesul la resursele energetice pentru satisfacerea nevoilor esențiale ale gospodăriei în scopul prevenirii și combaterii sărăciei energetice.

  Există un amendament care a elimintat din categoria consumatorilor vulnerabili pe cei în vârstă, notează capital.ro.

  Celelalte categorii de consumatori vulnerabili cum ar fi cei izolați, cei cu probleme de venit și cei cu probleme de sănătate au fost menținute.

  Potrivit proiectului de lege, românii care fac parte din categoria consumatorilor vulnerabili ar urma să primească, lunar, 250 de lei pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energia electrică, 160 de lei pentru combustibili solizi și petrolieri, față de 80 de lei cât era prevăzut în forma Guvernului.

  Beneficiari sunt persoanele ale căror venituri nu depășesc suma de 810 lei de persoană, în cazul familiilor și 1445 de lei în cazul celor fără familie.

  Peste 400.000 de persoane vor beneficia, începând cu 1 septembrie 2022, de suplimentul pentru energie și ajutorul de încălzire.

  Tematic

  Vești rele pentru pensionari: ce planuri are Guvernul
  Lovitură pentru pensionari: mai puțini bani de acum încolo
  Turcan, deranjată de numărul mare de pensionari români
  Tagurile:
  Senat, pensionari

  Știrile Zilei