15:08 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  17570

  Filmarea cu un pui de urs găsit de proprietarii unei pensiuni din județul Suceava a devenit virală pentru că pe video se vede cum acesta este hrănit cu biberonul.

  BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik. După ce proprietarii unei pensiuni din județul Suceava au găsit un pui de urs, acesta a fost preluat de ocolul silvic, a anunțat Romsilva pe Facebook. Clipul video în care se vede cum pădurarii hrănesc puiul de urs cu biberonul a devenit imediat viral.

  ”Puiul de urs de numai trei luni a fost găsit de proprietarii unei pensiuni din Mălini în curtea lor și au chemat în ajutor colegii noștri de la Ocolul Silvic Mălini. Aceștia au cercetat zona în căutarea ursoaicei, dar cum nu existau semne că ar fi în zonă, au preluat puiul de urs și l-au transportat la sediul ocolului”, a explicat Romsilva circumstanțele adoptării puiului de urs.

  Pădurarii, la rândul lor, au anunțat Garda de Mediu și Agenția pentru Protecția Mediului.

  ”Între timp ei hrănesc și au grijă de puiul de urs, care cel mai probabil va fi preluat în zilele următoare de Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita, singurul centru de acest fel din Europa, de unde, ulterior, va fi reintrodus în mediul său natural”, se mai spune în postarea respectivă.

  Vestea salvării unui pui de urs rămas fără mamă i-a emoționat pe români, după vestea tragică a uciderii ilegale ale ursului Arthur de către un prinț din Austria, știre care a făcut înconjurul planetei.

  Tagurile:
  Urs

  Știrile Zilei