12:57 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  17640

  Asociația ”Voluntari în Europa” face demersuri pentru protejarea șoferilor români după crima din Franța în urma căreia un șofer de tir a fost ucis.

  BRUXELLES, 23 mai – Sputnik. ”Un coleg a fost înjunghiat mortal. Nu este primul șofer omorât în una din parcările Europei. Se întâmplă în toate parcările din Europa, pentru că nimeni nu pune preț pe viața șoferilor, nimeni nu dă doi bani pe siguranța șoferilor în parcări, pentru că șoferul este considerat un număr, este cea mai ieftină piesă de schimb a camionului”, se arată în petiția online intitulată dramatic ”Opriți asasinatele șoferilor în parcări!” 

  Inițiatoarea petiției, Adriana Mureșan, de la asociația ”Voluntari în Europa”, mai arată că se se fură motorină, marfă, se fură din cabină, iar situația se agravează pe zi ce trece în toată Europa și nimeni nu mișcă un deget.

  ”Ruta spre Anglia este de foarte mulți ani cea mai periculoasă, se știe: urcă migranții peste tine, pe cabină, sub cabină, în remorcă, sub remorcă, sunt peste tot, blochează drumurile, creează ambuscade sub privirile autorităților franceze care par că sunt acolo să protejeze pe atacatori”, se mai arată în petiție, descriind o situație care șochează.

   Este momentul să revendicăm dreptul la siguranța vieții noastre, spune petiție, care îi cere Uniunii Europene să inițieze măsuri europene pentru protecția cărăușilor Europei.

  Doar că Europa este cea care a permis imigrația non-UE și care face presiuni în continuare pentru a accepta un număr și mai mare de migranți din Africa și nu numai, așa încât ce greutate va avea petiția pentru protecția șoferilor români dacă statele UE puternice nu își protejează nici cetățenii lor de infracțiunile de acest tip?

  Crimă cu sânge rece

  Zona Calais are o reputație tristă, în acest areal existând un adevărat Vest Sălbatic. Cazul lui Mihai Spătaru, șofer român ucis într-o parcare de pe autostrada N28 din Franța a atras atenția asupra dramei pe care o trăiesc șoferii români care lucrează peste hotare.

  În acest timp, UE luptă pentru drepturile migranților, uitând de drepturile propriilor cetățeni pe care nu îi protejează nimeni.

  Tagurile:
  Șoferi, Occident, TIR

  Știrile Zilei