09:42 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21570

  Maria Ilinca Țoța, o artistă aflată deja la a treia expoziție personală, a reușit să obțină o bursă pentru șapte ani în Rusia, pentru a urma cursurile programului de studii ”Pictură de șevalet” al celei mai prestigioase școli de pictură din lume.

  BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la porțile Bucureștiului” din Mogoșoaia este gazda expoziției ”Gânduri și studii” semnată de tânăra și talentata artistă româncă Maria Ilinca Țoța.

  Tânăra Maria Ilinca Țoțea se află deja la a treia expoziție personală. Referitor la lucrările expuse în Galeria Cuhnia, acestea reprezintă o selecție a celor mai reprezentative studii de grafică ale sale, o icoană, dar și o lucrare de dimensiuni ample, intitulată, simbolic, ”Procesiunea cu Vlad al III-lea Vodă Țepeș, suita domnească și soborul în Cetatea Târgșor”.

  Artista a reușit să obțină, în urma unei candidaturi dificile, o bursă pentru șapte ani în Rusia, pentru a urma cursurile programului de studii ”Pictură de șevalet” al celei mai prestigioase școli de pictură din lume. Este vorba despre Academia Imperială de Artă din Sankt Petersburg.

  Referitor la ”Gânduri și studii”, Mădălina Mirea, curator de expoziție, spune că este mai curând un exercițiu în care se pot clarifica niște aspecte, în care se văd etape de lucru.

  ”Practic un parcurs, o devenire de la stadiul de proiect până la materializarea ei într-o astfel de compoziție de lucru ușor de gestionat”, a declarat Mădălina Mirea.

  Expoziția poate fi vizitată până mâine, 25 mai 2021.

  Tagurile:
  bursă, pictură, Rusia, Sankt Petersburg

  Știrile Zilei