08:35 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  6306

  Un antreprenor român, Adrian Dragomir, spune că mii de firme și sute de mii de cetățeni sunt afectați de deciziile guvernanților și critică dur blocajul apărut în cadrul Măsurii 3 de ajutoare de stat.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Situație dificilă în România, acolo unde o măsură anunțată de Guvern pare să e dovedească a fi doar o frumoasă promisiune electorală.

  Anteprenorul Adrian Dragomir vorbește despre blocajul apărut în cadrul Măsurii 3 – granturi de investiții și subliniază că mii de firme și sute de mii de români sunt acum afectați de deciziile guvernanților.

  Este vorba despre aproape 27.000 de companii ce au aplicat pentru Măsura 3 pentru a obține ajutoare de stat pentru investiții de câte 50000-200000 de euro, informează capital.ro.

  Dragomir susține că aceste companii, ce au depus proiecte la Măsura 3 au generat o cifră de afaceri de 30 de miliarde de euro și au aproape jumătate de milion de angajați. De asemenea, taxele plătite de ele la stat sunt de ordinul sutelor de mii de euro, mai adaugă Dragomir.

  ”Cum îți permiți să-ți bați joc de așa ceva? Cele 27000 de companii care au aplicat pentru această măsură sunt companii puternice în piață, pentru că așa cerea grila de punctaj”, a completat Adrian Dragomir.

  Potrivit acestuia, sesiunea de înscrieri pentru Măsura 3 ar urma să fie reluată cu alte reguli, dar firmele de consultanță, cele care au realizat proiectele înscrise sunt acum nevoite să dea înapoi onorariile companiilor aplicante.

  Dragomir aduce critici oamenilor politici și chiar președintelui Klaus Iohannis, spunând că aceștia au făcut promisiuni răsunătoare, însă realitatea a dezamăgit.

  ”Puteați să spuneți că nu s epoate, dar ne-ați mințit. A ieșit președintele: 70 de milioane de euro vor veni. Ați anunțat cu surle și tobe tobe înainte de alegeri tot soiul de măsuri. Digitalizare – câte 100000 de euro, nu știam unde să ne mai uităm”, a spus antreprenorul.

  Tematic

  Ludovic Orban amenință că vaccinarea va fi pe bani, Cîțu îl contrazice
  Nou caz scandalos - americanii seacă de bani Hidroelectrica!
  UE nu va da bani: experții, despre „trio asociat” - Moldova, Ucraina și Georgia
  Tagurile:
  Bani

  Știrile Zilei