21:11 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  27802

  Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că autoritățile din Ungaria au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei.

  BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Potivit anunțului făcut de MAE de la București, românii vaccinați pot intra în Ungaria fără carantină și fără test anti-Covid.

  Astfel, românii care au un certificat de vaccinare împotriva COVID–19 eliberat de autoritățile din România, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică), pot intra în Ungaria, fiind exceptați de la măsura carantinei sau de la prezentarea unui test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, a transmis Ministerul de Externe.

  Documentul care atestă vaccinarea trebuie să fie redactat în limba română și în limba engleză (document bilingv), să fie eliberat de centrul de vaccinare din România, fără a mai fi necesară îndeplinirea altei formalităţi.

  Totodată, MAE precizează că toate celelalte condiții de intrare în Ungaria rămân în vigoare și pot fi consultate la pagina de internet.

   

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Românii, verificați online la intrarea la evenimente: participă numai vaccinații
  Noua listă a țărilor cu condiții de intrare în România
  Cum se obține un FAN ID valid pentru intrarea în Rusia
  Tagurile:
  Ungaria

  Știrile Zilei