01:07 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12120

  Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări meteo de cod portocaliu şi galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe zone ale ţării. În ce intervale sunt în vigoare avertizările.

  BUCUREŞTI, 27 mai – Sputnik. Potrivit informării de pe site-ul ANM, avertizarea de cod galben este valabilă în intervalul 27 mai, ora 12:00 – 29 mai, ora 10:00, când va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe zone.

  Astfel, în intervalul menționat, în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și Orientali, în Oltenia și local în Muntenia, Transilvania și nordul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

  ANM menţionează că astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

  De asemenea, o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente a fost emisă pentru intervalul 27 mai, ora 16:00 – 28 mai, ora 21:00.

  În intervalul menționat, în județele Mehedinți, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Botoșani, precum și în zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara, Alba și Bacău, vor fi perioade de ploi abundente. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...50 l/mp și pe arii restrânse 60...70 l/mp.

  Din cauza ploilor abundente, la altitudini de peste 2000 m, va avea loc topirea și cedarea apei din troienele de 70...90 cm, încă existente pe crestele Carpaților Meridionali.

  Tematic

  Avertizare meteo, vremea se schimba: vijelii şi grindină, cod galben în mai multe zone
  Alertă meteo în România: se schimbă vremea!
  Avertizări meteo: se schimbă vremea – furtuni, grindină şi temperaturi scăzute
  Tagurile:
  Vreme, Meteo

  Știrile Zilei