11:31 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (302)
  9430

  Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură din București anunță că Facultatea de limbi și literaturi străine – Universitatea din București, precum și instituția pe care o conduce organizează un concurs pentru profesorii care predau limba și cultura rusă.

  BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Cadrele didactice ce predau limba și cultura rusă pot participa la un concurs organizat de Centrul Rus de Știință și Cultură și Facultatea de limbi și literaturi străine – Universitatea din București.

  Anunțul a fost făcut de directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, Mihail Davîdov.

  Competiția constă în înregistrarea unui fragment din lecție pe o temă liberă, care să nu depășească 15 minute - ideal ar fi cca 10 minute. Participanții pot să imortalizeze fie predarea unui anumit aspect din gramatica sau cultura (literatura) rusă cu prezența fizică sau online a cursanților și, eventual, cu participarea lor - în cazul lecțiilor interactive, informează Mihail  Davîdov.

  Înregistrarea trebuie salvată cu numele concurentului și trimisă cu tema „pentru concursul cadrelor didactice de limba rusă”, până pe data de 1 iunie 2021 (inclusiv), la adresa electronică: filologie.rusa@gmail.com specificându-se în e-mail secțiunea.

  Juriul va fi format din profesori universitari, metodiști și studenți. Premiul va consta într-o diplomă eliberată de Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, și de asemenea, în bani. Premierea se va desfășura fizic de Ziua lui A.S. Pușkin și a Limbii ruse, pe data de 6 iunie 2021, la Casa Rusă din București, unde vor fi invitați câștigătorii, mai precizează Davîdov.

   

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (302)

  Tematic

  „Cinci fapte neobișnuite despre ruși” - Casa Rusă din București
  „La naiba”: un senator american s-a speriat de videoclipul despre armata rusă
  Diplomația rusă râde de decizia SUA de a-și reduce serviciile consulare din Moscova

  Știrile Zilei