09:53 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  15311

  Ministrul Afacerilor Interne spune că anchetatorii nu exclud ca, în cazul exploziei de la Arad să fie vorba și de o implicare din străinătate și că este luată în calcul orice pistă pentru descoperirea vinovaților.

  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Explozia de sâmbătă dimineață, în Arad, în care afaceristul Ioan Crișan și-a pierdut viața continuă să stârnească interes și implicare din partea autorităților române.

  Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spune că sunt evaluate toate pistele, atât cele interne, cât și cele externe, care țin de activitatea personală, dar și de cea profesională.

  ”Nu excludem nici o variantă. Avem la Arad cei mai buni specialiști pe care îi are Poliția Română”, a spus ministrul Afacerilor Interne.

  Totuși, întrebat dacă este posibil ca autorii crimei să fi plecat din țară imediat după explozie, așa cum afirma prefectul județuluin Arad, Bode a dat un răspuns cel puțin interesant.

  ”Recomand domnului prefect să fie foarte concentrat la campania de vaccinare”, a spus Bode.

  Reamintim că duminică seară, 30 mai 2021, prefectul Aradului a spus că, până acum, nu au fost suficiente date pentru a închide punctul de frontieră cel mai apropiat de municipiu și că o asemenea decizie nu îi aparține.

  De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a explicat de ce nu a fost prevenit atacul de la Arad. Bode a precizat că este un lucru dovedit faptul că asemenea tentative de omor, cu un astfel de mod de operare au fost dejucate în ultimii 30 de ani, dar că nu și acesta din urmă.

  ”Dacă ne uităm că s-au dejucat astfel de atentate, clar și acesta putea fi oprit. Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă de lucru. Nu excludem nici o variantă, că vorbim de compania pe care o administra sau alte relații contractuale. Aici, toate aceste informații vi le poate da procurorul de caz. Și acest lucru îl evaluăm”, a spus Bode.

  În opinia ministrului, după o tragedie trebuie să avem și lecții învățate și aici obligatoriu văzând cauzele acestei tragedii, structurile MAI își pot îmbunătăți procedurile și cooperare cu alte structuri similare.

   

   

   

   

  Tagurile:
  Lucian Nicolae Bode, Arad

  Știrile Zilei