00:04 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12814

  Incidența cazurilor COVID-19 în Capitală la 14 zile era astăzi de 0,35 la mie, motiv pentru care, de mâine intră în vigoare noi măsuri de relaxare.

  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Rata de infectare din București a ajuns la 0.35 la mie, ceea ce a determinat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență să adopte astăzi Hotărârea nr.33 prin care să stipuleze noile măsuri de relaxare.

  Astfel, se pot face nunți și alte evenimente private, iar bucureștenii pot merge la spectacole, la activități sportive și la cinematograf, în anumite condiții.

  Potrivit Hotărârii CMBSU, în spațiile publice, piețe, dar și în târguri, bâlciuri, stații pentru transportul în comun, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă este obligatorie purtarea măștii de protecție. Masca rămâne obligatorie și pe o rază de 50 de metri în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în zonă.

  De la 1 iunie, competițiile sportive se pot desfășura, în Capitală, în spații închise, respectiv deschise, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

  Potrivit Hotărârii, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor peste 25% din capacitatea maximă a spațiului.

  Prefectul Alin Stoica a menţionat că măsurile stabilite în decizia CMBSU sunt cele avute în vedere Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă.

  Noile măsuri intră în vigoare în noaptea de luni spre marţi, la ora 01.00.

  Tagurile:
  Relaxare

  Știrile Zilei