14:37 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  15502

  Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat că vârsta de pensionare va crește în România, așa cum, de altfel, se și vorbește de ceva timp fără, însă, ca vreun reprezentant al Guvernului Cîțu să recunoască acest lucru.

  BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Vești rele pentru românii aflați în câmpul muncii: crește vârsta de pensionare.

  Până acum, informația circula la nivel de zvon, însă ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a confirmat-o.

  Demnitarul a precizat că majorarea vârstei de pensionare nu va fi, deocamdată, obligatorie, însă ea se va aplica în toate domeniile. Ghinea spune că avem un sistem de pensii care nu este echilibrat și că trebuie venit cu o reformă.

  De aceea, va exista o nouă lege a pensiilor, iar pensiile mici vor fi favorizate, atunci când va fi vorba de majorări.

  De asemenea, vor fi recalculate toate pensiile, iar un număr de 20000 de pensionari au chemat statul român în judecată și au început să câștige.

  ”Trebuie să rezolvăm problema asta pentru că se va mări numărul de procese”, a explicat Cristian Ghinea.

  Ministrul Proiectelor Europene a subliniat că oamenii spun că de ce să aibă o pensie mai mică doar pentru că au ieșit în ani diferiți la muncă, deși au muncit la fel.

  ”Vorbim despre o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme, au mai fost astfel de experimente, vom generaliza această decizie. Nu este obligatorie”, a spus Cristian Ghinea.

  Zilele trecute, premierul României, Florin Cîțu, venea cu previziuni sumbre pentru români, afirmând că, în 15 ani, nu va mai avea cine să plătească pensiile românilor și că o soluție o reprezintă Legea Pensiilor, în scopul eliminării riscului de nesustenabilitate.

  Potrivit șefului Executivului României, în 15 ani există un risc crescut pentru că atunci vor ieși foarte mulți oameni la pensie, iar cei care vor susține sistemul de pensii la acel moment vor fi foarte puțini.

  Referitor la vârsta de pensionare, premierul Florin Cîțu a declarat că, în discuțiile cu oficialii europeni nu s-a ridicat această problemă, scrie Sputnik.

   

   

  Tagurile:
  vârstă de pensionare

  Știrile Zilei