06:10 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  445121

  Diana Șoșoacă, Gheorghe Funar și alți patrioți vor fi prezenți la manifestarea de astăzi – un protest împotriva ”neimplicării și lipsei de interes a autoritaților față de semnarea Tratatului de la Trianon”.

  BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Astăzi, 4 iunie 2021, se împlinesc 101 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, pe 4 iunie 1920.

  Conform unei legi inițiate de Șerban Nicolae și Titus Corlățean – și promulgată după multe contre și atacuri de președintele Iohannis - ziua de azi ar trebui sărbătorită la nivel naţional şi local, prin de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice ”consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui Tratat”.

  „În acest sens, autorităţile centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot contribui la organizarea acţiunilor prin acordarea de sprijin material şi logistic. Totodată, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători”, se arată în lege.

  Dar, mai nimic din toate acestea – nici măcar PSD, partidul inițiatorilor, nu a menționat ceva despre această zi.

  În schimb, un grup de patrioți, în frunte cu Diana Șoșoacă și Gheorghe Funar, vor organiza o manifestare azi, la ora 18.00, la Arcul de Triumf.

  Organizator este Partidul România Noastră, care ”cheamă pe toți cetățenii care simt și gândesc românește în Piața Arcului de Triumf (…) să ia parte la adunarea publică de protest   împotriva neimplicării și lipsei de interes a autorităților față de semnarea Tratatului de la Trianon, în 4 iunie 1920, de mare importanță capitală pentru recunoașterea juridică a României Mari, fără de care Marea Unire, realizată de patrioții români în 1918, ar fi rămas literă moartă”.

  Organizatorii spun că, alături de Diana Iovanovici-Șoșoacă, Silvestru Șoșoacă, Gabriela-Ştefania Nuț, Funar Gheorghe, Constantin Ursu și mulți alții ”toți cei prezenți vom sărbători împreună, marele eveniment”.

  Tagurile:
  Diana Șoșoacă

  Știrile Zilei