14:30 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1407231

  Fostul șef al Armatei Române, generalul Mircia Chelaru, a transmis un mesaj de conștiință pentru români cu ocazia Zilei Tratatului de la Trianon.

  BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Astăzi, 4 iunie, se împlinesc 101 ani de semnarea Tratatului de la Trianon prin care România era recunoscută de Marile Puteri învingătoare în Primul război mondial în granițele locuite de români.

  Conform unei legi inițiate de senatorii Șerban Nicolae și Titus Corlățean – și promulgată anul trecut – actul istoric ar fi trebuit marcat și serbat la nivel național. Nu s-a întâmplat așa – dar, din fericire, patrioți cu conștiința mereu trează și curajul exprimării iubirii de țară au oferit adevărate lecții de iubire de România și respect pentru istorie.

  Una dintre aceste mari voci este cea a generalului Mircia Chelaru, fostul șef al Statului Major General fiind și un intelectual de un patriotism cu totul aparte.

  Generalul a transmis un mesaj superb, dar și o lecție de istorie și conștiință, printr-o filmare pe care o redăm în continuare.

  În afară mesajului înălțător, mesajul generalului este și un semnal de conștientizare, într-o perioadă în care românii se îndepărtează din ce în ce mai mult de ceea ce înseamnă spirit național.

  În derizoriu și controversă se încearcă a se duce și epopeea națională încheiată fericit la Trianon - ”actul de naștere semnat de marile puteri ale Occidentului”, cum spune generalul.

  În cazul actualelor tentative revizioniste, generalul spune fără șovăire: ”Lupta se mută din plan etnic, în cel al subminării noastre politice și militare”.

  ”Negarea României ca stat național suveran și invocarea federalizării – sau, mai nou, începerea demersurilor generale pentru denunțarea Tratatului de la Trianon - sunt acțiuni de neiertat contra existenței Naționale a românilor!”, declară generalul Chelaru, subliniind poate cel mai important reper al abordării sănătoase: ”Cu asemenea teme nu este loc nici de așteptare, nici de ascultare și cu atât mai puțin de tolerare!”.

  Un mesaj care merită ascultat cu atenție în această zi de maximă însemnătate pentru România.

  Mulțumim cu această ocazie jurnalistului Chelaru Iulian Cătălin pentru posibilitatea de a da exclusiv această înregistrare.

  Tagurile:
  Mircea Chelaru

  Știrile Zilei