23:57 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7103

  Un proiect european pentru securitatea frontierelor prevede că granița estică a UE, adică la granița dintre România și Republica Moldova, va fi supravegheată de drone.

  BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Soluția BorderUAS are în vedere trei rute migratorii ilegale majore către Europa (estul Mediteranei, Balcanii de Est și rutele frontierelor de est). Aceste rute reprezintă 58% din toate punctele de trecere a frontierei ilegale detectate și sunt, de asemenea, cele mai utilizate pentru contrabanda cu droguri, arme și vehicule furate, se arată în anunțul proiectului.

  BorderUAS este un nou proiect de cercetare și inovare H2020 privind tehnologiile care sporesc securitatea frontierelor, iar proiectul este finanțat de Comisia Europeană.

  BorderUAS va combina pentru prima dată un vehicul aerian fără pilot mai ușor decât aerul (UAV) cu o tehnologie sofisticată de supraveghere multi-senzor cu rezoluție ultra-înaltă. Noua soluție va facilita supravegherea eficientă a frontierelor și va preveni activitățile infracționale transfrontaliere prin sprijinirea aplicațiilor de căutare și salvare, în special detectarea terenurilor accidentate.

  Astfel, o platformă semi-autonomă de supraveghere a frontierei va combina cea mai nouă generație de vehicule aeriene fără pilot, încărcate cu sisteme de supraveghere multi-senzor cu rezoluție foarte înaltă.

  Potrivit anunțului oficial al proiectului, lista extinsă de cerințe transmise de autoritățile de protecție a granițelor se concentrează pe maximizarea culegerii de date și pe analiza mediului înconjurător. Cu ajutorul tehnologiilor de teledetecție pe un astfel de vehicul aerian fără pilot, se va putea obține interconectarea dintre lumea fizică și ontologiile detectate de computer prin metode de analiză de vârf și metode de conștientizare a contextului, susținute de fuziunea datelor, extragerea caracteristicilor și percepția.

  În acest context, va fi asigurată, de asemenea, comunicarea eficientă în rețea pentru monitorizarea și supravegherea la timp și sigură a frontierelor, se mai arată în comunicatul de presă.

  Tagurile:
  Frontieră, drone

  Știrile Zilei