06:58 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  5621

  Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti – CNAB – vine cu noutăți în ceea ce privește lucrările la Aeroportul Internațional București Băneasa ”Aurel Vlaicu”, anunțând că acestea se vor încheia pe 21 iulie 2021.

  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik. Lucrările la Aeroportul Internațional București-Băneasa ”Aurel Vlaicu” au intrat pe ultima sută de metri. Informația a fost făcută publică de către Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti – CNAB, care a precizat că lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat și că ele vor fi finalizate, conform contractului, la data de 21 iulie 2021.

  Potrivit lui Iordache, acest terminal a fost restaurat așa cum era el în urmă cu 59 de ani, în 1952, inclusiv marmura folosită și mozaicul de pe pardoseală, stâlpii îmbrăcați în travertin și toate celelalte elemente arhitecturale.

  ”Acestea au fost completate cu tehnologie modernă de cel mai înalt nivel, inclusiv în ceea ce priveşte iluminarea cu led şi instalaţiile de sonorizare şi de climatizare”, a spus Iordache potrivit economica.net.

  Capacitatea proiectată este de 400 de pasageri pe oră, sosiri şi plecări. Aeroportul poate primi un milion de pasageri pe an.

  De asemenea, salonul oficial este gata. Primii pasageri vor fi fotbaliștii străini care vin să joace în cadrul meciurilor din Campionatul European de Fotbal Euro 2020. Această competiție se desfășoară în intervalul 11 iunie – 11 iulie 2021, iar câteva partide vor fi disputate la București.

  Prin salonul oficial vor fi prelucrate delegațiile care participă la meciurile de la București – Macedonia de Nord, Ucraina și Austria.

  ”Dacă Macedonia de Nord şi Ucraina vor avea baze la Bucureşti, Austria va veni doar pentru meciuri, deci sunt aduşi cu avionul, a doua zi joacă meciul şi imediat, noaptea târziu, pleacă înapoi în Austria. Suntem pregătiţi să îi primim atât la salonul oficial, cât şi la terminalul de aviaţie generală, pentru ca timpul lor de aşteptare să fie foarte scurt”, a precizat Iordache.

  De asemenea, oficialii UEFA vor veni tot aici, alături de autoritățile străine, șefi de stat și de Guvern care vor dori să vină la meciurile Euro la București.

  Valoarea totală a lucrărilor de la Aeroportul Băneasa este de 55 de milioane de lei, puţin mai mare pentru lucrări neprevăzute, a mai spus purtătorul de cuvânt.

  Tagurile:
  Aeroportul Băneasa

  Știrile Zilei