06:14 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Certificatul european COVID-19 (30)
  336110

  Europarlamentarul român Cristian Terheș a explicat pe pagina sa de facebook de ce așa numitul ”certificatul verde digital" încalcă drepturi fundamentale și transformă UE într-un lagăr

  BRUXELLES, 9 iun – Sputnik. Europarlamentarul Cristian Terheș anunță că a votat împotriva certificatului de vaccinare din cauză că drepturile și libertățile fundamentale nu mai sunt garantate prin acest sistem.

  "Introducerea certificatului digital COVID-19 conduce la o suprimare a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene, fără precedent de la crearea acesteia până în prezent, ce va transforma UE, dintr-un spațiu al libertății, într-un lagăr”, a spus Terheș despre certificatul digital.

  El a atras atenția că și țări cărora Europa le ține lecții de democrație și libertate au refuzat introducerea unui astfel de certificat pentru că încalcă drepturi și libertăți fundamentale.

  ”Fiecare persoană trebuie să fie liberă să aleagă în cunoștință de cauză dacă să se vaccineze ori nu, deoarece ea e singura care își asumă riscul unui astfel de ser experimental”, mai spune Terheș.

  Europarlamentarul observă faptul că, într-o reclamă susținută de Guvernul României, populația e invitată să se vaccineze pentru a-și lua doza de libertate. ”Nu de sănătate, ci de libertate! S-a ajuns în UE ca libertatea să fie egală cu vaccinarea”, observă politicianul român.

  Terheș este de părere că, din persoane născute cu drepturi și libertăți fundamentale, cum e dreptul la libertate, s-a ajuns acum ca în Uniunea Europeană asemenea drepturi să fie condiționate de produse medicale experimentale.

  Тема:
  Certificatul european COVID-19 (30)

  Tematic

  Un europarlamentar român afirmă că certificatul verde are scopul controlării oamenilor
  Trei tipuri de certificate de coronavirus în UE
  Iohannis cere implementarea cât mai rapidă a certificatului de vaccinare
  Spania a prezentat certificatul digital de vaccinare
  Lavrov, despre deschiderea frontierelor UE cu certificate „covid”
  Parlamentul European a aprobat introducerea certificatului de coronavirus în UE
  Tagurile:
  Pașaport

  Știrile Zilei