21:40 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1796)
  13806

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis atât prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe teritoriul României, cât și măsurile de prevenire și control a infecțiilor propuse a se aplica pe durata stării de alertă. Ce se întâmplă cu nunțile.

  BUCUREȘTI, 9 iun – Sputnik. Starea de alertă a fost prelungită pe teritoriul României pentru încă 30 de zile, au decis reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

  Astfel, la punctul 24, se propune menținerea organizării de evenimente private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 70 de persoane în exterior sau de maximum 50 de persoane în interior în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

  La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Evenimentele se pot organiza și cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spațiului dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.

  Punctul 25 prevede că, prin excepție de la prevederile punctului 24 se propune permiterea organizării de nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 200 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toți participanții sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, se arată în Anexa la HCNSU nr. 38 din 09.06.2021.

  La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

  De asemenea, prin excepție de la prevederile punctului 24 se propune permiterea organizării de nunți și botezuri, în spații deschise, cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spațiului și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toți participanții sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1796)

  Tematic

  Exclusiv: „E mai simplu să impui restricții decât sa aduci soluții (să construieşti)”
  VIDEO: Chișinăul post-COVID - fără măști și restricții
  Comisia UE recomandă restricții mai ușoare la frontieră pe măsură ce cresc vaccinările
  Tagurile:
  Nuntă, Căsătorie

  Știrile Zilei