04:25 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  313102

  Subliniind asupra „miilor de efecte secundare reale care au avut loc până în prezent și care nu au fost comunicate” în urma vaccinării, directorul unei școli de dans din Franţa a decis să interzică elevilor care au primit o doză să participe la lecțiile față în față.

  BUCUREŞTI, 9 iun – Sputnik. Franța a intrat în a treia fază a relaxărilor, care permite, printre altele, redeschiderea unităților sportive în interior și creșterea nivelului de ocupare până la 50% din capacitatea acestora.

  În timp ce, în acest tip de unitate, nu este planificată utilizarea certificatelor sanitare, având în vedere că documentul de acest tip este necesar de astăzi la adunările de peste 1.000 de persoane, școala de dans polonez Troyes a introdus o măsură prin care elevilor vaccinaţi nu li se permite participarea la lecţii.

  Astfel, elevii acestei instituții au primit o scrisoare de la directoare care interzice accesul celor care au primit o doză, relatează Sputnik France

  „Mii de efecte secundare reale s-au produs până în prezent și nu au fost comunicate, inclusiv asupra sănătății femeilor, și nu pot fi insensibilă”, precizează directoarea în e-mail. Ea a explicat că a consultat „o mulțime de aspecte și informații” despre vaccinuri.

  „Vaccinul are o autorizație condiționată de introducere pe piață, adică se află în prezent în faza 3 a testării, în experimentare pe milioane de oameni până în 2023. Niciun specialist, până în prezent, nu a fost capabil să confirme efectele acestuia, atât asupra sănătății, cât și în privinţa contaminării”, a adăugat aceasta.

  Deşi, în momentul publicării acestor informații, nu a fost specificată data reluării lecțiilor față în față, conducerea unității a precizat că elevii vaccinați vor putea să urmeze lecțiile prin videoconferință sau să solicite returnarea sumei plătite pentru cursuri.

  „Politica școlară va fi revizuită atunci când vor apărea studiile clinice și vom avea mai multe informații”, a spus directoarea.

  De asemenea, conform ziarelor regionale, elevii vaccinaţi de la școală au fost destul de surprinși de scrisoarea primită.

  „Merg la o sală de sport și nu avem nicio obligație să ne raportăm statutul privind vaccinarea, nu se cer nici teste. Ni se cere doar să respectăm protocolul sanitar și să înregistrăm prezenţa și timpul petrecut. [...] Este o nebunie această interzicere a accesului persoanelor vaccinate”, a spus un elev.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)

  Tematic

  Europenii vaccinați împotriva Covid-19 vor putea intra în Franța fără test PCR
  Din 7 iunie, Spania va primi turişti din toată lumea vaccinaţi împotriva COVID-19
  A doua țară din UE care a început vaccinarea cu Sputnik V
  Europarlamentar român: certificatul de vaccinare ”transformă UE într-un lagăr”
  EURO 2020: Doar cei vaccinați anti-COVID au acces pe Arena Națională din București
  Tagurile:
  dans, Școala, vaccin

  Știrile Zilei