22:35 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Certificatul european COVID-19 (30)
  13615

  Poliția Capitalei informează că s-au făcut percheziții de către oamenii legii bucureșteni în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals. Se vindeau teste covid false.

  BUCUREȘTI, 10 iun – Sputnik. Situație gravă în România, acolo unde deja se fac afaceri cu teste COVID falsificate pentru cei care doresc să plece în vacanță.

  Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
  © Sputnik / Владимир Астапкович

  În acest sens, un bărbat ddin județul Vâlcea a intrat pe mâna polițiștilor, el fiind reținut după ce a vândut asemenea teste falsificate.

  Pentru un test, omul percepea suma de 300 de lei.

  În vizorul oamenilor legii se află, de asemenea, și o agenție de turism, de unde au fost deja ridicate bunuri despre care există suspiciunea că au fost  folosite la comiterea faptelor, punctează antena3.ro.

  Polițiștii bucureșteni au făcut, marți, 8 iunie 2021, două percheziții în județul Vâlcea, într-un dosar de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și uz de fals, potrivit informațiilor făcute publice de Poliția Capitalei.

  Astfel, se pare că, începând cu februarie 2021 și până în prezent, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, ar fi vântul celor interesați, în special celor care doresc să călătorească în afara României, buletine de analize medicale falsificate cu rezultatul negativ la virusul SARS-CoV-2.

  Suspectul, împreună cu un alt bărbat de 44 de ani, au fost audiați.

  Cercetările au scos la iveală faptul că bărbatul de 51 de ani ar fi vândut mai multor persoane buletine medicale emise în fals, în numele unei societăți.

  Mai mult decât atât, s-a stabilit că documentele ar fi fost întocmite și transmise acestuia de către un bărbat de 44 de ani.

  Oamenii legii au mai ridicat, de la o societate, diferite bunuri despre care există suspiciunea că ar fi fost utilizate la comiterea faptelor.

  Тема:
  Certificatul european COVID-19 (30)
  Tagurile:
  Certificat de vaccinare, COVID-19

  Știrile Zilei