16:04 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Certificatul european COVID-19 (30)
  19806

  Începînd cu data de 1 iulie 2021, certificatul digital al UE privind COVID, ce va facilita libera circulație a cetățenilor în UE, în condiții de siguranță, pe durata pandemiei de COVID-19, va deveni disponibil în toate statele membre UE.

  BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Începând cu data de 1 iulie 2021, în România va începe să funcționeze un sistem de eliberare a certificatelor digitale COVID. Acest document va facilita libera circulație a cetățenilor în Uniunea Europeană, în condiții de siguranță, pe durata pandemiei de COVID-19. 

  Certificatul va fi introdus în statele membre ale UE, care pot deja să îl emită și să îl utilizeze. El va deveni disponibil în toate statele membre ale UE începând cu 1 iulie 2021, informează ec.europa.eu.

  Certificatul digital privind COVID este o atestare a faptului că o persoană fie a fost vaccinată împotriva COVID-19, fie s-a testat și are un rezultat negativ, fie a avut COVID-19 și s-a vindecat.

  Certificatul poate fi în format electronic sau tipărit, conține un cod QR cu semnătura electronică a cetățeanului, este gratuit, bilingv – în limba națională și în engleză, este sigur și securizat și, de asemenea, este valabil în toate țările membre ale Uniunii Europene.

  Autoritățile naționale răspund de emiterea certificatului. Acesta ar putea fi emis, de exemplu, de centrele de testare sau de autoritățile sanitare sau direct prin intermediul unui portal de e-sănătate. 

  Versiunea electronică poate fi stocată pe un dispozitiv mobil. Veți putea solicita și o versiune tipărită. Ambele vor avea un cod QR care conține informații esențiale, precum și un sigiliu digital, pentru a garanta autenticitatea certificatului.

  Statele membre au convenit asupra unui design comun care poate fi utilizat pentru versiunile electronice și pe suport de hârtie cu scopul de a facilita recunoașterea.

  Тема:
  Certificatul european COVID-19 (30)
  Tagurile:
  COVID-19, Certificat de vaccinare

  Știrile Zilei