19:02 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  Jocurile Olimpice 2018 (29)
  3501

  După numeroase insistențe, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a publicit principiile în conformitate cu care el admite sportivii din Rusia la JO 2018 din Pyeonchang, Coreea de Sud

  BUCUREȘTI, 25 ian — Sputnik. Pe site-ul oficial CIO sunt înșiruite 17 criteriile de triaj, dar s-ar putea ca ele să fi fost mai multe.

  ”Lista e extinsă, nu și exhaustivă, aș vrea să subliniez că am luat în calcul, de asemenea, un spectru larg de date obținute și alte surse. Deciziile au fost adoptate doar cu acceptul tuturor membrilor comisiei, prin vot secret, fiecare caz s-a examinat aparte”, a pricizat Valerie Fourneyron, șefa comisiei care a selectat atleții din Federația Rusă cu drept de a participa în competiție.

  Magoritatea principiilor sunt legate de problema dopajului, iar în numărul surselor de informare se regăsesc rapoartele Oswald și McLaren, datele parvenite de la laboratoarele antidoping și federațiile sporturilor de iarnă, pașapoartele biologice ale sportivilor, dar, în afară de aceasta, zgârieturi pe eprubete cu probe, concentrații ”suspecte” de steroizi, corespondență prin e-mailuri și chiar denunțuri ale informatorulor WADA.

  În decembrie CIO a anunțat că sportivii ruși ”în afara suspiciunilor” vor fi admiși la Jocuri sub drapel Olimpic. Recent aceeași instanță decizională a redus numărul celor agreați de la 500 la 389.

  Тема:
  Jocurile Olimpice 2018 (29)

  Tematic

  Garantul Păcii Olimpice: Coreea de Sud îl vrea pe Putin la Pyeongchang
  Simbolurile naționale ale Rusiei, interzise la Jocurile Olimpice din 2018
  Putin nu vine la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud
  Tagurile:
  principii, admitere, Sportivi, JO, CIO, Rusia


  Știrile Zilei