22:56 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  Jocurile Olimpice 2018 (29)
  6701

  Serviciile sanitare nu exclud perspectiva unei eventuale răspândiri a infecției în rândurile sportivilor

  BUCUREȘTI, 7 feb — Sputnik. În orașul Pyeongchang din Coreea de Sud, capitala Jocurilor Olimpice de Iarnă, s-a înregistrat un focar de infecție gastrointestinală, comunică Sputnik International cu referire la presa locală.

  În ultimele zile, în capitala Jocurilor Olimpice-2018, sunt înregistrate tot mai des cazuri de manifestare a norovirusului printre agenții de pază care urmează să asigure securitatea în timpul Olimpiadei; 41 de persoane au fost diagnosticate cu infecția intestinală, dintre care 9 au fost spitalizate. Toate aceste persoane acuză dureri abdominale, vomă, diaree. Virusul a fost depistat în apa potabilă, precum și în camerele de duș și de baie.

  Conform informației difuzate de „The Korea Times", apariția norovirusului a provocat concedierea agenților serviciului de securitate. În schimbul acestora au fost aduși circa 900 de soldați care vor activa în 20 de obiective olimpice. Totodată, mijloacele de informare menționează că militarii nu sunt pregătiți pentru o astfel de activitate și-i verifică superficial pe vizitatori.

  Serviciile sanitare au anunțat deja că există pericolul unei eventuale răspândiri a infecției cu norovirus în rândurile sportivilor. În acest context, va fi efectuat un control total al apei potabile, precum și a produselor alimentare.

  Jocurile Olimpice-2018 se vor desfășura între 9 și 25 februarie, în orașul Pyeongchang.

  Тема:
  Jocurile Olimpice 2018 (29)

  Tematic

  Admiterea atleților ruși la JO: ”17 criterii+” ale CIO
  CIO: Coreea de Sud și cea de Nord vor participa la JO sub un drapel unic
  Washington și Seul bat în retragere: aplicațiile militare în timpul JO, amânate
  Tagurile:
  măsuri de protecție, norovirus, pericol, Infecție, JO, Coreea de Sud


  Știrile Zilei