11:05 23 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.09
 • UAH0.63
  Handbal feminin, Campionatul European. Echipele României şi Olandei

  Handbal: România a pierdut cu Olanda, dar păstrează șanse pentru semifinale

  © Photo: Facebook / EHF EURO
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  21510

  Învinsă cu 24-29 în primul meci pe care l-a disputat în grupa superioară, România trebuie să se concentreze pe următoarele două jocuri de la Campionatul European de handbal feminin.

  BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Am pierdut un meci în care mingea nu a vrut să intre nici în poarta goală. S-a întâmplat în două faze consecutive, spre final, când ne puteam apropia la o diferență de 5 goluri, deci poate am mai fi sperat...

  Dar nu are rost să dăm vina pe ghinion. Olandezele au fost mai bune. Și, așa cum se întâmplă de multe ori în handbal, portarul a făcut diferența. Dumanska a noastră nu a mai repetat evoluția din meciul fantastic cu Norvegia. De data aceasta, a fost rândul olandezei Wester să primească distincția de "omul meciului".

  Prima repriză a fost una echilibrată, ca între două formații de valoare apropiată, și s-a încheiat cu un avantaj fragil pentru Olanda, 11-10. Batavele au început însă furtunos a doua jumătate a partidei și după 11 minute se desprinseseră deja la 5 goluri, 18-13. Apoi nu au mai putut fi oprite, deși pierduseră cea mai bună jucătoare a lor, Groot, accidentată în debutul întâlnirii.

  Cristina Neagu, s-a arătat nemulțumită de joc, dar optimistă pentru întâlnirile viitoare. "E clar că nici apărarea nici atacul nu a mers. Foarte puține lucruri ne-au ieșit azi. Nu trebuie să dezarmăm pentru că șansele de a ajunge în semifinală sunt foarte mari", a declarat căpitanul echipei României.

  Aceasta consideră că modul în care a fost organizat Campionatul European ne-a dezavantajat.

  "Sistemul competițional nu ne-a ajutat, am ieșit din grupă pe 5 decembrie, azi e 9, am avut trei zile libere. Apoi meciurile cu Spania și Ungaria sunt programate una după alta, pe 11 și 12 decembrie", a spus Neagu.

  Nici Valentina Ardean-Elisei nu are de gând să depună armele. "Suntem supărate, dar nu vom plânge. Am încredere în echipă, putem trece peste această înfrângere", a afirmat Ardean-Elisei.

  În acest moment, România se clasează pe locul 2 în grupă, cu 4 puncte, după liderul Olanda, care a acumulat 6 puncte. În semifinale se vor califica două echipe, ocupantele primelor două poziții, astfel că eventualele victorii în partidele cu Spania și Ungaria ar asigura naționalei noastre accederea printre cele mai bune 4 echipe ale Europei.

  Clasamentul în grupele superioare: Campionatul European la Handbal Feminin
  Clasamentul în grupele superioare: Campionatul European la Handbal Feminin
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei