14:39 21 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Campionatul European la Handbal Feminin: Meciul dintre Rusia şi Serbia

  Handbal: Rusia a învins Serbia și privește către medaliile Euro 2018

  © Photo: Facebook / EHF EURO
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  157 0 0

  Rusia a câștigat cu 29-25 meciul cu Serbia și a luat o opțiune puternică pentru calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal feminin.

  BUCUREȘTI, 10 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Sârboaicele au intrat hotărâte să își apere șansele cu dinții. Aveau numai două puncte și o înfrângere le-ar fi costat scump, afectându-le dramatic șansele de a încheia grupa pe unul din cele două locuri care duc către fazele superioare.

  "În acest moment, echipa noastră este combinația perfectă între jucătoarele tinere și cele cu experiență, cred că viitorul ne zâmbește", declara Sladana Pop-Lazic, înainte de meci, citată de site-ul EHF

  "Dacă vom continua să muncim ca până acum, vom putea să luptăm de la egal la egal cu cele mai bune echipe", spunea Pop-Lazic.

  Într-adevăr, în primele 20 de minute jocul a fost atât de strâns încât nu ai fi zis că există vreun decalaj de valoare între cele două combatante. Scorul ajunsese 9-9 ți deznodământul era greu de anticipat.

  Apoi însă balanța a înclinat de partea Rusiei, care a marcat 5 goluri consecutive, prin Mangarova, Dimitrieva (2) și Kuznețova (2), astfel că în minutul 24 conducea confortabil, 14-9.

  Serbia a forțat și a reușit să recupereze din handicap, astfel că la pauză Rusia conducea cu 16-13.

  Vyakhireva și Sedoykina, "cheile" victoriei

  Portarul Rusiei, Anna Sedoykina, a fost "cheia" acestui avantaj de 3 goluri, cu o rată a șuturilor parate de 35% pe totalul reprizei, după ce în primele 15 minute apărase jumătate din aruncările Serbiei, relatează site-ul EHF

  A doua jumătate a partidei s-a derulat integral sub semnul echilibrului. Rusoaicele și-au conservat diferența dobândită spre finalul primei reprize și în final s-a impus cu 29-25, la capătul unui meci în care Dimitrieva a înscris 7 goluri din 9 șuturi, iar Vyakhireva a avut 6 reușite din 9 încercări.

  MVP-ul Jocurilor Olimpice Rio 2016, Anna Vyakhireva, a fost excepțională, iar antrenorul sârb Ljubomir Obradovic a făcut schimbări special pentru a o marca mai strâns, încercând să o scoată din joc, după ce rusoaica înscrisese goluri spectaculoase. Eforturile Vyakhirevei au fost răsplătite cu titulatura de "omul meciului" – notează cronicarii de la site-ul Federației Europene de handbal.

  Rusia are mari șanse de a câștiga grupa. Se află pe prima poziție cu maximum de puncte – 6. Iar în clasament contează enorm victoria asupra campioanei mondiale, Franța, principala contracandidată la locul întâi și totodată gazda competiției.

  Clasamentul în grupele superioare: Campionatul European la Handbal Feminin
  Clasamentul în grupele superioare: Campionatul European la Handbal Feminin
  Tagurile:
  Rusia, Campionatul European 2018, Handbal


  Știrile Zilei