00:00 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.42
 • USD17.60
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.73
  Campionatul european de handbal feminin

  Handbal: Vahireva în formă maximă, Rusia e calificată în semifinale

  © Photo: Facebook / Handball Federation of Russia
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  119 0 0

  Rusia a învins Danemarca (32-21) la Campionatul European de handbal feminin și va termina grupa pe primul loc indiferent de rezultatele celorlalte meciuri.

  BUCUREȘTI, 11 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Calificarea rusoaicelor în semifinale a venit după o partidă fără emoții, pe care elevele antrenorului Evgenii Trefilov au dominat-o cap-coadă.

  Desprindere a venit din minutul 7, când scorul era 2-2. În următoarele 4 minute, Rusia a marcat 4 goluri consecutive, prin Samokhina (3) și Mangarova.

  Danemarca nu s-a mai putut apropia. La pauză scorul era 14-9, iar în repriza a doua a urmat un nou "galop de sănătate", care a stabilit o diferență de 9 goluri.

  Victoria fără drept de apel a venit a doua zi după un meci mai greu (29-25 cu Serbia), astfel că rusoaicele au dovedit o condiție fizică de invidiat.

  Anna Vahireva (9 goluri și 4 pase decisive) a tras din nou echipa după ea într-un joc nou stelar, la capătul căruia Rusia a obținut o victorie convingătoare asupra Danemarcei, notează site-ul EHF

  "Vahireva nu a arătat nici o urmă de oboseală după performanța impresionantă împotriva Serbiei duminică și a condus atacul rusesc cu mișcările sale asemănătoare fulgerului", scriu cronicarii de la site-ul Federației Europene de Handbal.

  Portarul rus Anna Sedoykina a fost declarată "omul meciului", după ce a apărat 14 șuturi și reușit chiar să înscrie un gol.

  Cea mai eficace jucătoare din tabăra învinselor a fost Kathrine Heindahl, cu 4 goluri. Insuficient însă, Danemarca a pierdut al treilea meci consecutiv și nu mai are nicio șansă de a accede în fazele superioare ale competiției.

  Aceasta după ce elevele antrenorului Klavs Bruun Jorgensen începuseră Euro 2020 în forță, prin două reușite (30-29 cu Suedia și 28-21 cu Polonia). Luni seară însă, tentativa lor de reveni în joc și de a conta pe o eventuală victorie a fost zădărnicită, printre altele, și de cele două eliminări de două minute dictate de arbitru în interval de un singur minut, pentru faulturi repetate în zona defensivă.

  Rusia și-a asigurat cel puțin medalia de bronz, pe care nu a mai cucerit-o de la ediția Euro 2008. Va termina cu siguranță grupa pe primul loc și va disputa semifinala cu ocupanta poziției a doua din grupa cealaltă, din care fac parte România, Olanda, Germania, Ungaria, Norvegia, Spania.

  Tagurile:
  Semifinale, Rusia, Campionatul European 2018, Handbal


  Știrile Zilei