09:42 24 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.52
 • RUB0.28
 • RON4.15
 • UAH0.68
  Hanbalistele Franței în atac impetuos

  Franța, noua campioană europeană la handbal feminin: 24-21 în finala cu Rusia

  © Facebook / EHF Euro Uros Hocevar / kolektiff
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  17010

  Campionatul European de handbal feminin 2018 a luat sfârșit, cu Franța pe primul loc, urmată de Rusia, Olanda și România.

  BUCUREȘTI, 16 dec – Sputnik, Daniel George Nistor. Franța, campioana mondială en-titre, a început meciul ca favorită, beneficiind și de avantajul terenului propriu.

  Într-adevăr, suporterii "Cocoșului Galic" au umplut AccorHotels Arena din Paris și au încurajat frenetic echipa gazdă pe toată durata partidei.

  Iar handbalistele în albastru le-au răsplătit devotamentul, cun un joc metodic, calculat, dar și cun un portar, Leynaud, care a apărat tot ce se putea apăra.

  Prima repriză a fost una echilibrată, cu franțuzoaicele mai percutante, asigurându-și un avantaj minim, 13-12 la pauză.

  În a doua jumătate a meciului Franța a făcut mari eforturi să mărească diferența, dar s-a izbit de un adversar puternic, cu Vyakhireva, MVP-ul turneului, în zi de grație.

  În minutul 52 Vyakhireva marca din lovitură de la 7 metri al șaselea gol al său în această partidă și scorul era 22-20. Dar franțuzoaicele revin și măresc la 3 goluri, tot din 7 metri. Cam acesta a fost, pe scurt, parcursul meciului. Cu Franța încercând să se desprindă, urmărită cu încăpățânare de Rusia, dornică să se apropie pentru ca apoi să țintească egalarea.

  Ratarea lui Lacrabere a dat speranțe rusoaicelor, care au intrat în ultimele 5 minute cu un handicap de numai două goluri. Puteau să vină la un punct, dar Vyakhireva trage în bară din lateral dreapta.

  Lacrabere își repară greșeala, e 24-21 când mai sunt doar 3 minute de joc.

  Paradoxal, per total, cele două echipe au încheiat la egalitate disputa directă la Euro 2018. Rusia a învins Franța în grupă cu 26-23 pentru ca Franța să câștige finala la aceeași diferență de goluri, 24-21. Astfel, per total scorul este egal, Rusia - Franța 47-47.

  România a fost învinsă de Olanda cu 20-24 în meciul pentru locurile 3-4, în pofida unui forcing impresionant pe final, după care am ajuns de la 8 la 3 goluri diferenţă.

  Astfel, fetele noastre au obținut un meritoriu loc 4, intrând astfel în "carre-ul de ași" al handbalului feminin european.  Știrile Zilei