21:16 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  80751

  Sportiva româncă a reuşit să câştige aprecierile jurnaliştilor ruşi, care au menţionat că ea este, cu adevărat, cea mai puternică – pe ce lcuri se clasează alte tenismene de top.

  BUCUREŞTI, 29 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Motiv de mândrie pentru România, după ce presa din Rusia a realizat, la final de an, un articol în care laudă performanţele sportive ale jucătoarei noastre de tenis Simona Halep.

  Aceştia menţionează că românca noastră a terminat al doilea an consecutiv pe primul loc la nivel mondial.

  Jurnaliştii publicaţiei Sovetskii Sport au desemnat-o pe liderul WTA drept „cea mai bună jucătoare de tenis a anului”.

  „Concurează tenisul femeilor? Când toate Grand Slam-urile şi Turneul Campioanelor sunt câştigate de cinci jucătoare diferite, iar această poveste durează pentru al doilea an la rând, se pare că da. Când una dintre jucătoarele de tenis îşi asigură, în acelaşi timp, un loc superior în clasament şi are un mare avans pentru al doilea an consecutiv, totul pare diferit”, titrează publicaţia menţionată. 

  Jurnaliştii ruşi adaugă că, în ciuda faptului că Simona Halep a ratat finalul sezonului, nu se schimbă nimic, fiindcă jucătoarea noastră a dominat acest an aproape în totalitate, iar acest lucru face din ea cea mai puternică jucătoare.

  Reamintitm că în luna septembrie a anului în curs, Simna Halep declara, referitor la participarea sa la turneul de la Moscova, faptul că aşteaptă cu nerăbdare să joace ”în faţa incredibililor fani ruşi", dovedind aprecierea deosebită pe care sportiva noastră o are faţă de poporul condus de preşedintele Vladimir Putin.

  Osaka – revelaţie, Sharapova, dezamăgire

  De asemenea, ruşii au desemnat-o pe Naomi Osaka revelaţia anului, afirmând că jucătoarea „are talent şi super echipă”.

  Jucătoarea care a progresat cel mai mult, din punctul de vedere al sursei citate, este Arina Sobolenko, „o fată puternică, atletă, cu lovituri ca un tun, un caracter exploziv şi ambiţii”.

  Ei amintesc că, în 2018, sportiva a debutat pe locul 78 în WTA, pentru ca, pe parcurs, să ajungă pe poziţia 50.

  La momentul de faţă, ea este cea mai tânără tenismenă din top 20, la vârsta de … 20 de ani, iar în 2019 va conduce lista celor care trebuie să câştige primul lor Grand Slam.

  Serena Williams a primit premiul pentru revenirea anului, în timp ce, pentru Maria Sharapova, primul sezon după revenirea în activitate s-a dovedit a fi dificil.

  „În septembrie, se părea că a refuzat să-şi continue cariera”, titrează sovsport.ru, adăugând că au văzut că Maria nu este gata nici fizic şi nici psihic ca să lupte în mod constant cu lideri noi.

  Tematic

  Țiriac intervine hotărât pentru Halep. Românca, meciuri grele la Moscova
  Incredibil – câţi bani a câştigat Simona Halep anul trecut
  Legătura necunoscută de români dintre Simona Halep şi Ştefan Hrușcă
  Tagurile:
  jucătoarea anului, Simona Halep


  Știrile Zilei