17:28 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Bianca Molie

  România conduce la Campionatul European de Haltere de la Batumi

  © Photo: Facebook /
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  25410

  Sportiva româncă, în vârstă de 22 de ani, a cucerit argintul la stilul smuls și bronzul la total în cadrul categoriei 71 de kilograme la Campionatele Europene din Georgia.

  BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Mădălina Bianca Molie, sportivă reprezentantă a țării noastre care a participat la Europenele de la Batumi din Georgia, ne-a dat motive de mândrie națională.

  Mădălina a evoluat consistent la stilul său preferat, smuls, reușind să ridice nu mai puțin de 101 de kilograme la ultima încercare.

  Acest rezultat a plasat-o în poziția de argint, mai sus fiind doar Anastasia Romanova, puternica sportivă din Federația Rusă. 

  Rusoaica a intrat ultima în concurs, când toate celelalte îl încheiaseră și a pus în final pe bară 112 kilograme, precizează gsp.ro

  Stilul aruncat, cel mai bun al ei, de altfel, a ajutat-o să se claseze pe locul șase. A început întrecerea la 111 kilograme, însă a ratat prima tentative. A izbutit dintr-a doua, iar la a treia a fost la 114 kilograme.

  ”Bianca Molie, o medalie de argint la stilul smuls și un bronz, la total, în limitele categoriei 71 kilograme, cu 101 și 215 kilograme. La aruncat, Bianca s-a clasat pe locul 6, cu 114 kilograme”, a informat Federația Română de Haltere pe pagina de Facebook

  Rusoaica a câștigat detașat a treia medalie de aur, cu un total impresionant de 240 de kilograme. Ea a fost urmată de britanica Emily Godley, 216 kilograme.

  Mădălina a câștigat bronzul cu 215 kilograme, iar acesta este cel mai bun rezultat din cariera halterofilei române.

  Reamintim că aceasta a mai cucerit un argint la smuls la campionatele continentale din 2014, de la Tel Aviv, precum și un bronz la total, în 2017, la Split.

  România conduce în rating-ul țărilor la Campionatele Europene de la Batumi cu 14 medalii.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei