11:35 27 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.34
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.38
 • UAH0.63
  Sport
  Sa primesc un link scurt
  7440

  Meciul Moldova - Rusia este la prima vedere un simplu amical, dar ambele echipe își doresc victoria. Pentru ași repara moralul după ultimele rezultate.

  CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Rușii au venit la Chișinău după 3 meciuri fără victorie: 1-2 cu Suedia, 1-1 cu Turcia și 0-0 cu Ungaria. Victoria pentru elevii lui Stanislav Cercesov este importantă mai degrabă pentru ratingul FIFA. Rusia are nevoie de puncte pentru a fi repartizată în urna a doua valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, programată pentru 7 decembrie.

  În schimb, Moldova nu a câștigat niciodată sub comanda lui Engin Firat: 7 înfrângeri în 8 partide. Chiar dacă antrenorul de origine turcă este optimist, meciurile cu Rusia, Grecia și Kosovo sunt decisive pentru tehnicianul de 50 de ani.

  Engin Firat nu are probleme de lot. Toți jucătorii pe care i-a dorit să-i convoace se află acum sub comanda sa. Nu același lucru se poate spune despre naționala Rusiei. Stanislav Cercesov nu poate apela din diferite motive pe serviciile a tocmai 8 jucători: Aleksandr Golovin, Artem Dziuba, Anton Șunin, Igor Smolnikov, Mario Fernandes, Anton Zabolotnîi, Aleksandr Erohin și Daniil Lesovoi.

  Rusia este favorită, fiind pe locul 34 în clasamentul FIFA, în timp ce Moldova abia pe locul 175. La casele de pariuri, Rusia are o cotă de 1.24 la victorie, în timp ce Moldova - 13.25.

  O brigadă de arbitri din România va conduce amicalul de la Chișinău. Centralul Radu Petrescu va fi ajutat de Radu Ginguleac și Mircea Grigoriu. Meciul va începe de la ora 19:00 și va fi transmis de Prime.

  Fotbal
  © Sputnik / Владимир Песня

  Istoria întâlnirilor directe

  Astăzi va fi al 4-lea duel dintre Moldova și Rusia. Pe 4 iunie 2000, cele două naționale s-au duelat pentru prima dată, de asemenea într-un meci amical. Partida disputată pe Stadionul Republican din Chișinău s-a încheiat cu 1-0 în favoarea Rusiei.

  Alte două întâlniri s-au desfășurat în cadrul preliminariilor pentru Euro 2016. Pe 12 octombrie 2014, ”tricolorii” au remizat în mod surprinzător, scor 1-1, la Moscova. La reușita lui Artem Dziuba din penalty, Moldova a replicat peste doar două minute, prin Alexandru Epureanu. Ambii jucători au fost convocați și de această dată.

  În fine, pe 9 octombrie 2015, rușii s-au impus cu 2-1 pe stadionul Zimbru, grație golurilor marcate de Serghei Ignașevici și Artem Dziuba. Golul de onoare al Moldovei a fost semnat pe final de Eugeniu Cebotaru.

  Tagurile:
  Rusia, Moldova

  Știrile Zilei