Criza refugiaților a devenit acută pentru Uniunea Europeană începând cu anul 2015 odată cu creșterea fluxurilor de refugiați și imigranți ilegali din Africa de Nord, Orientul Apropiat și Asia de Sud, pe care UE nu a fost pregătită să-i primească și să-i repartizeze. Acest val de refugiați a devenit unul din cele mai mare de după cel De-al Doilea Război Mondial.
Uniunea Europeană trebuie să se gândească la înăsprirea legislației cu privire la migrație și să acționeze spre prevenirea atentatelor teroriste, nu postfactum.
Cea mai mare tabără pentru imigranți și refugiați Moria, aflată pe insula Lesbos, a ars în totalitate. Se presupune că acesta a fost provocat premeditat, pompierii au fost împiedicați să stingă flăcările, anunță postul de televiziune public din Grecia ERT.
Mai multe sute de migranți din afara UE ajunși în Italia pe mare au fugit din centrele de carantină, punând sănătatea publică în pericol.
Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite îndeamnă Polonia să ofere refugiaților acces la procedurile de obținere a azilului pe teritoriul țării.
După ce granițele vor fi redeschise, un val masiv de oameni vor lua calea celor mai bogate ţări, fugind de sărăcia din ţările lor cauzată de criza din sănătate, a declarat şeful Crucii Roșii. Migranții vor fi interesaţi să se şi vaccineze în aceste ţări.
Ministrul de Externe din Turcia, Mevlut Cavusoglu, a declarat astăzi că acordul dintre Turcia şi Uniunea Europeană din 2016 trebuie actualizat, iar cancelarul Angela Merkel şi președintele Emmanuel Macron pleacă la Istanbul pe 17 martie pentru a discuta această temă
Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a făcut astăzi precizări cu privire la criza migranților care amenință Europa, arătând că este hotărâtă să prevină repetarea situației din 2015.
Guvernul Greciei acuză autoritățile Turciei de înarmarea migranților cu grenade lacrimogene și organizarea fluxului migrator.
Parisul consideră inacceptabilă utilizarea de către Turcia a problemei migrației pentru exercitarea presiunilor asupra Europei.
În loc să decidă o susținere și o reconstruire a țărilor distruse (și) din cauza lor, țările UE sunt gata să accepte sacrificarea a sute de mii de emigranți, dintre care foarte mulți copii.
Sirienii care își petrec concendiile în țara de origine, vor fi lipsit de statutul de refugiați în Germania, afirmă ministrul german de Interne.
În timp ce alte țări din UE îi opresc pe migranții ilegali când vor să intre pe teritoriile lor, România îi prinde când vor să fugă spre Occident.
Un număr de cel puțin 116 imigranţi extracomunitari au murit în urma unui naufragiu produs în largul Libiei, în sudul Mării Mediterane, anunţă Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR)
Forțele de ordine americane au fost nevoite să utilizeze gaze lacrimogene pentru a dispersa migranții care au forțat frontiera de stat dinspre Mexic.
Un martor ocular, care locuiește în apropierea frontierei mexicano-americană a povestit care este situația în zonă în legătură cu mișcarea caravanelor de refugiați spre SUA.
Peste 55 la sută din nemți au o atitudine lipsită de simpatie față de străini, potrivit unui studiu efectuat în acest an de cercetătorii Universității din Leipzig.
Președintele american Donald Trump a anunțat că va disloca peste 15 mii de militari la frontiera de Sud a Statelor Unite pentru a stopa pătrunderea în țară a caravanei cu imigranți ilegali.
Demersul este susținut de mai multe organizații filantropice și ONG-uri focusate pe problemele refugiaților și combaterea rasismului.
Un apropiat al cancelarului Angela Merkel a cerut demararea unei anchete în legătură cu suspiciunile de complicitate a poliției germane cu naționaliștii.
Premierul ungar Viktor Orban a declarat că securitatea Uniunii Europene depinde în mare măsură de succesul politicii anti-imigraţie a ministrului italian de Interne, Matteo Salvini. Cei doi lideri au făcut front comun, spunând că „merg pe acelaşi drum".